moescu a scris:
Actul de constituire al asociatiei trebuie sa fie, in principiu, semnat de toti membrii fondatori, sa includa date de identificare si sa fie notarizat.
Nu "in principiu" ci ...musai. Semnaturile membrilor sunt elemente esentiale prevazute de lege sub sanctiunea nulitatii absolute a Actul Constitutiv si Statutului. (Sau altfel spus, cine nu isi exprima vointa de asociere nu e membru fondator. Eventual ar putea sa intre in asociatie mai tarziu - dupa constituire - in confomitate cu cele ce vor fi aratate in Statut cu privire la "modul de dobandire si de pierdere a calitatii de asociat" = alt element obligatoriu de prevazut in statut ).
Membrii care nu pot fi prezenti personal pentru a semna pot da imputernicire altor persoane (chiar dintre ceilalti membrii) sa semneze in numele lor. (procura speciala).
Actul Constitutiv si Statutul nu trebuie sa fie neaparat autentificate. Ele pot fi si atestate de avocat.
Iar statul meu, tocmai pentru ca sunteti
multi, ar fi sa luati legatura cu un avocat de prin partea locului (inscrierea asociatiei se face la judecatoria in a carei raza teritoriala urmeaza sa-si aiba sediul).
Avocatul ar trebui sa va povesteasca pe intelete tot ce doriti sa aflati si, mai cu seama, sa ...dea startul la trimis procuri, caziere fiscale si declaratii care tin loc de cazier fiscal. (momentul acesta ar trebui sa se situeze dupa ce s-au definitivat toate celelate aspecte: unde avem sediu/avem sau nu avem toate documentele necesare pentru a face dovada lui, ce clauze punem in statut/le-au agreat toti/mai asteptam pareri etc, etc.) Altminteri aveti sa faceti si sa refaceti la hartii de o sa va plictisiti (si de alergatura si de bani aruncati). In momentul depunerii actelor cazierele trebuie sa fie in termenul de valabilitate. Si daca intre timp i-a expirat lui X sunt toate sansele sa-i exprire lui Y si Z pana si-l reface X ...si tot asa.
Actul constitutiv va trebui sa prevada si persoana sau persoanele imputernicite sa desfasoare procedura de dobandire a personalitatii juridice. Altfel spus acesta imputernicire se da prin chiar actul constituitiv (daca la acesta imputernicire v-ati referit la punctul 3).