Buna ziua. Detin un apartament, pe numele de dinainte de casatorie, care are clauza viagera pentru parintii mei. Unul a decedat, mai o am doar pe mama. De comun acord cu ea, doresc sa trec apartamentul pe numele fiului meu care are 19 ani. Prin ce modalitate pot face acest lucru? As vrea sa fac un contract cu titlu gratuit, sau ceva prin care sa nu platesc bani. Decat eventualele taxe notariale pentru intocmirea actelor.
Multumesc
Transferul de proprietate il puteti face prin contract de v/c sau donatie si va puteti rezerva dreptul de uzufruct ptr ca fiul sa nu il instraineze decat cu dreptul de uzufruct.
Depinde si de motivatia pentru care va doriti asta, caci este posibil sa intocmiti un act susceptibil de a fi atacat... care e scopul acestui transfer?
Este unicul meu fiu si vreau ca apartamentul sa fie pe numele lui caci nu stiu daca prin casatoria mea, sotul meu are dreptul la apartament. Apartamentul a fost achizitionat inainte de casatorie si este pe numele meu de fata, nume pe care il poarta si fiul meu.