avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunurile dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunurile dobandite in timpul casatoriei

Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca parintii mei au facut un credit ipotecar,iar mama a decedat,tatal meu s-a recasatorit si are doi copii din acea casatorie.(el fiind casatorit cu o femeie din indonezia).inca nu s.a achitat creditul,in cazul in care tatal meu decedeaza , apartamentul se va impartii cu fratii mei?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 22:35, 1 Martie 2017
Descendetii sunt mostenitori rezervatari, au dreptul la acest aparatment, in temeiul devolutiunii legale.

Drepturile succesorale ale descendentilor sunt prevazute de art. 975 NCC.In categoria descendentilor se includ copiii defunctului si urmasii acestora, la nesfarsit, intrucat vocatia succesorala a acestora este astfel reglementata atat prin prevederile articolului cadru 975 NCC cat si prin cele ale art. 963 alin 2 NCC.

[eliminare offtopic]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
Admin, administrator
Dvs și frații rezultați din cea de-a 2-a căsătorie a tatălui îl veți moșteni pe tată. Dvs veți veni și la moștenirea mamei, astfel că, în final, veți avea o cotă mai mare din bunul imobil.
Aveți însă grijă ca cel credit să fie achitat deoarece s-ar putea ca imobilului să fie executat pentru neplata creditului.
Asta in cazul in care as vrea sa vand apartamentul?
LA succesiune pot veni si creditorii defunctilor si pot solicita apoi iesirea din indiviziune si vanzarea bunului....achitati creditul....sau platiti ratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire DeliaSandor DeliaSandor am un nepot care a primit bani pt.un apartament de la mama lui.parintii lui sunt divortati.tatal s-a recasatorit si are un copil din a doua casnicie.in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract atacabil? calapodsud calapodsud Buna ziua! Amurmatoarea intrebare Sunt copil din prima Casatorie a tatalui.Parintii au divortat si tata s-a recasatorit in alt judet cu o femeie care la ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ksapul Ksapul Am un prieten caruia i-a decedat tatal. Dupa decesul tatalui sau nu a facut succesiune (mama sa traieste si mai are un frate). Ar vrea sa stie ce parte ii ... (vezi toată discuția)