Recent am fost contacta de o persoana strainatate care a zis ca vrea sa-mi doneze banii cu conditia ca 10%sa -i dau la o Asociatie care se ocupa de copii abandonati. Am fost de acord si la cerere lui am trimis o copie dupa buletin ,adresa si Contul meu de banca in euro (care este goala). Dupa mi-a cerut sa platesc o taxa pentru serviciile lui..si eu am refuzat. ..am renuntat la "donatie".
Intrebare mea este :
Ce poate sa faca cu copia de CI?
Cu Contul meu in banca?
Daca stie adresa mea imi poate face rau?
Mentionez ca m-a sunat de la Franta o data si dupa cu nr ascuns.
Prin email mi-a trimis copia lui de CI este di Germania. ..
Sunt obisnuitele escrocherii online ,dar e foarte simplu de inteles acest lucru,in momentul cind vi se cer bani anticipat....bani pe care trebuie sa-i trimiteti intr-un cont,si totul se termina aici...IN Romania erau la moda, plicurile postale prin care castig-ai o dacie 1310,dar ca sa beneficiezi de cistig trebuia sa platesti citeva mii de lei intr-un cont,dar odata platita suma,nu se intimpla nimic,nu-ti era trimisa masina noua....cu aceasta escrocherie au inselat foarte multi cetateni din romania....Asa dar ATENTIE. !!!!!!
Au fost mai multe documentare pe TV5 , unde aratau exact cum se fac aceste excrocherii , exista sate intregi in Nigeria si in alte tari africane care traiesc numai din asa ceva . Inseala oameni din toata lumea iar pretextele sunt nenumarate , mosteniri , castiguri , matrimoniale si cate si mai cate . Lucreaza numai de la internet cafee , isi fac numeroase conturi cu nume si poze false si sunt foarte multi care le cad in plasa . Sunt mana in mana cu totii si impart banii intre ei , de la functionarul de la posta si pana la politie , toata lumea traieste bine fara sa faca nimic . A fost foarte interesant si distractiv sa urmaresc documentarele , pacat ca nu se transmit mai des .