avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Promisiune bilaterală de vanzare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Promisiune bilaterală de vanzare

Ce inseamna promisiune bilaterală de vanzare,si cum ma afectează daca nu o respect?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 22:21, 1 Martie 2017
daca nu o respecti pierzi dublul avansului platit in cazul in care esti cumparator,daca esti vanzator vei fi obligat sa returnezi banii ,dar asta numai printrun proces. Daca nu exista nicio clauza :) poti fi obligat la daune.

Promisiunea bilaterala este un act autentic sau neautentic incheiat intre doua persoane care doresc sa cumpere/vanda un bun mobil/imobil .

Nerespectarea atrage clauza penala inserata in act, sau dupa caz daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cu avans mare userpf_2014 userpf_2014 Buna seara, Am de gand sa cumpar o casa si proprietarul cere un avans mare, de 5000 euro. As vrea sa fiu sigur ca o sa-mi vanda mie. Se poate pune in ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)