avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobanda Kruk
Discuție deschisă în Executare silită

Dobanda Kruk

Acum 2 și jumătate ani am fost executat silit de către firma de recuperare Kruk prin hotărâre judecătorească, executorul trimițând decizia de poprire, 33% din retributie, la institutia unde lucrez. In ianuarie a.c. am terminat de platit suma prevazuta in hotararea judecatoreasca. Vazind ca am in continuare contul bancar blocat m-am dus la cabinetul executorului pentru rezolvare. Aici mi s-a spus ca da am achitat suma prevazuta in hotărârea judecătorească dar mai am o dobânda pusa de Kruk la suma ,neprevazuta în hotărârea judecătorească de executare silita. Kruk a cumpărat creanța mea cu cca. 10% ,din câte știu kruk nu are voie sa pună dobânzi (banii kruk pleacă la o căsuța postala in Monaco). Executorul refuza sa-mi deblocheze contul dacă nu plătesc dobânda ceruta de kruk. ÎNTREBAREA ESTE: -1.ESTE LEGAL ASA CEVA ? CUI SA MA ADRESEZ : OPC ,MINISTERUL JUSTIȚIEI,INSTANTA PENTRU A SCAPĂ DE ACEASTA EXCROCHERIE? PREJUDICIUL AVÂND CONTUL BLOCAT CINE-L PLĂTEȘTE? 2. EU AVÂND CALITATEA DE OPERATOR DATE CU CARACTER PERSONAL(LUCREZ ÎN SISTEMUL DE ORDINE PUBLICA) ÎNTREB ARE DREPTUL KRUK SA INTRE FĂRĂ ACORDUL MEU ÎN POSESIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ȘI SA LE OPEREZE. LEGEA SPUNE CA NU. ESTE O INFRACȚIUNE ACEASTA FAPTA ,CUI MA ADRESEZ??? v A MULȚUMESC FOARTE MULT
Adresati-va unui avocat.
Si faceti contestatie la executare daca va considerati nedreptatit.
Prima data , mergeti la banca unde aveti contul de salar ( banci daca aveti mai multe conturi ) si solicitati un extras de cont , pentru fiecare cont blocat ,pentru a putea insuma toate sumele debitate si varsate in contul executorului . Daca suma totala coincide cu suma incuviintata de instanta ( in hotararea de executare sau in documentele primite de la executor atat de dvs cat si banca ) comunicati executorului , in scris , ca suma privind executarea a fost stinsa drept care solicitati incheierea procedurii de executare ( atasati si extrasul de cont de la banca ) . Trimiteti solicitarea cu confirmare de primire si daca in 30 de zile nu primiti raspuns favorabil , faceti-i plangere penala executorului pentru abuz in serviciu deoarece el nu poate retine/executa o suma mai mare decat suma prevazuta in hotarare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Executare silita Carmen Fica Carmen Fica In urma cu 10 ani am fost administrator al unui IMM ce a intrat in insolventa . Creditor principal - Raiffeisen Bank , cu ipoteca asupra unui imobil a carui ... (vezi toată discuția)
Actualizare creanta executor EfrimovD EfrimovD Buna ziua, Daca banca nu a cerut actualizarea creantei (2013-executat silit--2017 cesionat Kruk) într-o executare silita si dupa 4 ani a cesionat creanta ... (vezi toată discuția)