avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare semnata de o alta persoana decat paratul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare semnata de o alta persoana decat paratul sau avocatul lui

Buna ziua. De curand am intrat intr-un proces de pensie pentru intretinere copil in calitate de reclamant. As dori sa sa intreb: daca intampinarea este conceputa, scrisa si semnata de altcineva si nu de parat, este legala? Paratul spune ca i s-a cerut acordul sa fie semnata in numele lui prin apel telefonic inregistrat de fata cu un avocat. Daca este asa, nu ar trebui ceva la mana, o imputernicire sau este deajuns prezenta avocatului si in cazul acesta nu ar trebui specificat in intampinare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:13, 5 Martie 2017
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Eu l-am dat in judecata pe al meu sot pentru pensie alimentara. Intampinarea, spune el, a fost facuta de mama sa si semnata tot de ea.( mama a fiind in bucuresti iar el in ploiesti). Tot el mai spune ca a fost sunat telefonic pentru a isi da acordul ca ea , mama, sa semneze intampinarea, langa ea fiind un avocat. Eu cred ca asa ceva poate fi posibil doar in cazul in care mamei i s-a facut vreo imputernicire la notar. In concluzie, eu nu ma pot increde in cuvantul sotului. Acestea fiind spuse si nestiind exact in ce conditii a semnata mama intampinarea, cu imputernicire sau nu, eu personal, nu stiu daca sa precizez si sa ma folosesc de acest aspect in raspuns . Va multumesc frumos, din nou.
Da, ati inteles bine.

Mergeti la dosar ca sa verificati exact.

Nu cred ca avocatul ar proceda asa.
Era simplu sa plateasca avocatul ca sa semneze intampinarea si sa fie angajat doar pentru aceasta operatiune juridica, fara a fi obligat ca sa si reprezinte paratul.
Doresc sa retrag cererea de chemare in judecata. S-a stabilit sedinta in data de 7.04.2017. Se cere acordul paratului in acest caz?
Daca reclamantul renunta la judecata la primul termen la care partile sunt legal citate sau ulterior acestui moment,renuntarea nu se poate face decat cu acordul expres sau tacit al celeilalte parti.[Art.406(4)NCPC].
Doresc sa depun retragerea maine, inainte de prima sedinta. Mai trebuie sa ma prezint pe data de 7-04-2017 , la sedinta? Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca in cadrul unei infatisari la un termen de judecata( ... colinsmarty colinsmarty Buna ziua. Daca in cadrul unei infatisari la un termen de judecata( civil) reclamanta a depus cerere ca in baza art 406 renunta la 2 din 3 petite, insa ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o plangere contraventionala? BogdanMihalache BogdanMihalache Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru o amenda primita pe baza legii 61/1991, privind linistea publica, pe motiv ca \\"am fortat intrarea ... (vezi toată discuția)