sunt insarcinata in 24 sapt. lucrez la o firma part time pe 6 ore (programul este teoretic flexibil - sau asa trebuia sa fie - numai ca practic exista 2 saptamani in care in una vin dimineata in cealalta dupa amiaza) - acum mi-au cerut sa aduc de la medic - nu doar dovada cu ziua programarii la dr ci si cu ora si eventual daca ora coincide cu programul - poate imi fac o rotatie de tura
ideea este ca eu mai am inca un job - si cand am cerut niste rotatii de tura nu mi s-au acceptat - iar acum ma obliga sa-mi fac programarile la medic doar in timpul ramas liber - iar daca coincide sa fac cerere la director si el eventual sa aprobe un schimb de tura - adica - din cele 16 ore eu nu as beneficia - pt ca le-as recupera.
va rog sa ma indrumati ce si cum sa fac - LEGAL
VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!
OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă
Art. 15
Angajatorii au obligaţia de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultaţii prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condiţiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigaţiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.
Art. 27
(1)Încălcarea următoarelor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează astfel:
.....
b)încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 9, 10, 11, art. 12 alin. (3), art. 13, 14, 15, 19, art. 20 alin. (2) şi (4), art. 21 alin. (1) şi (2), cu amendă de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei.
....
Pentru incalcarea prevederilor art.15 puteti sesiza direcţia de sănătate publică judeţeana.