avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gravida-part time(6ore/zi) - mai am dreptul la cele 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gravida-part time(6ore/zi) - mai am dreptul la cele 2 zile - pt analize prenatale?

sunt insarcinata in 24 sapt. lucrez la o firma part time pe 6 ore (programul este teoretic flexibil - sau asa trebuia sa fie - numai ca practic exista 2 saptamani in care in una vin dimineata in cealalta dupa amiaza) - acum mi-au cerut sa aduc de la medic - nu doar dovada cu ziua programarii la dr ci si cu ora si eventual daca ora coincide cu programul - poate imi fac o rotatie de tura
ideea este ca eu mai am inca un job - si cand am cerut niste rotatii de tura nu mi s-au acceptat - iar acum ma obliga sa-mi fac programarile la medic doar in timpul ramas liber - iar daca coincide sa fac cerere la director si el eventual sa aprobe un schimb de tura - adica - din cele 16 ore eu nu as beneficia - pt ca le-as recupera.
va rog sa ma indrumati ce si cum sa fac - LEGAL
VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 2 Martie 2017
OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă
Art. 15
Angajatorii au obligaţia de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultaţii prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condiţiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigaţiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale.

Art. 27
(1)Încălcarea următoarelor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează astfel:
.....
b)încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 9, 10, 11, art. 12 alin. (3), art. 13, 14, 15, 19, art. 20 alin. (2) şi (4), art. 21 alin. (1) şi (2), cu amendă de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei.
....

Pentru incalcarea prevederilor art.15 puteti sesiza direcţia de sănătate publică judeţeana.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor material la nastere crs297 crs297 Buna ziua, Am citit in contractul colectiv de munca urmatorul articol: Art. 51 In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii ... (vezi toată discuția)
Modificare timp efectiv de munca sweet_lorry sweet_lorry Buna dimineata si Hristos a Inviat! Dupa o foarte scurta vacanta de Paste, astazi, cand am venit la serviciu, am primit o veste nu foarte placuta! Iata ... (vezi toată discuția)
Dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale pentru angajatele gravide imosoft imosoft Buna ziua, Am niste intrebari legate de dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale, in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in ... (vezi toată discuția)