avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exproprieri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exproprieri

Buna ziua,

As dori daca se poate sa imi spuna cineva unde pot sa gasesc legislatia in vigoare referitor la exproprieri. Ma intereseaza in ce conditii poate primaria sa ma exproprieze de un teren, cum se stabileste forma despagubirilor, la ce valoare se calculeaza?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cax , utilizator 16:59, 12 Decembrie 2005
Legea cadru in materia exproprierilor este Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Acest act normativ se completeaza, in functie de situatia in care va aflati, de legislatie incidenta si ,dupa caz, speciala in materie, de ex: Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, art. 20 din Legea nr. 318/2003 a energiei electrice, s.a.m.d. Ceea ce difera in aceste cazuri este initiatorul exproprierii, urmand a se analiza si legislatia specifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezafectarea de la utilitatea publica - acte de reconstituire a dreptului de proprietate RazvanAlexandru RazvanAlexandru Pot fi considerate actele de reconstituire a dreptului de proprietate pe legea 18 ca reprezentand tocmai o dezafectare de la utilitatea publica a bunului ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma exproprierii unui teren pentru cauza de utilitate publica sflori13 sflori13 Vreau sa stiu in conformitate cu ce prevederi legale se realizeaza exproprierea unui teren care urmeaza a fi utilizat pentru constructia unui drum public. ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)