avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retea publica de curent electric care traverseaza o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retea publica de curent electric care traverseaza o proprietate privata

In anul 2007 am cumparat impreuna cu sotul meu o proprietate, casa si teren undeva la tara. La scurt timp dupa asta, am observat ca reteaua de curent electric a satului traverseaza livada noastra pe diagonala, pe o lungime de aprox 30m. Cum putem proceda ca sa obligam societatea furnizoare de curent electric fie sa isi mute cablul cablul de curent, fie sa plateasca chirie. Putem sa solicitam sa ne arate daca au acordul fostului proprietar? Cei de la care am cumparat sustin ca nu le-a cerut nimeni un asemenea acord, reteaua a fost facuta pe timpul comunistilor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: shebarebecca , utilizator 22:45, 6 Martie 2017
Puteti solicita obligarea la incheierea unui contract de inchiriere pentru viitor. Iar pentru ultimii 3 ani puteti solicita contravalorea dreptului de uz si servitute
[ link extern ] /

Va multumesc pentru raspuns, dar am gasit pe site-ul ANRE textul de mai sus, care lasa sa se inteleaga ca nu se poate face nimic in aceasta privinta... Noi am contactat furnizorul de energie electrica cu ceva timp in urma, si ne-a spus ca din moment ce reteaua a fost construita pe timpul comunistilor, nu putem sa le solicitam nici sa o mute, nici sa plateasca chirie, ca asa erau legile atunci. Dar nu avem un raspuns scris de la ei.
Ce ati citit acolo este opinia Enelului.
Eu va spun ce se intampla in practica
Va dau mai jos niste linkuri pentru a vedea ca se poate:
[ link extern ]
[ link extern ]
valorile variaza in functie de valoarea de circulatie a terenului
Multumesc mult, sunt convinsa ca raspunsul dv este corect, dreptul de proprietate nu poate fi incalcat... vom discuta cu un avocat si vom deschide o actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea ... Lara m lara Lara m lara Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea sunt situați 2 stâlpi de curent electric ,de pe vremea lui Ceaușescu, a și putea sa ... (vezi toată discuția)
Retea de medie tensiune peste terenul meu furgim furgim Ce pot face in cazul in care pe terenul meu trece o retea de medie tensiune electrica? Intra cam jumatate de metru peste o latura a terenului. Si din ce ... (vezi toată discuția)