In apartamentul propietate personala am demolat 2 debarale din bca. Am fost amendat cu 3000 ron, vecinii stiu de ce :( . Mentionez ca nici un inspector nu a venit personal sa constate ticalosia comisa de mine. Imediat am facut debaralele la loc . Pot contesta amenda? Stiu ca trebuia sa obtin autorizatie dar si dvs stiti cat de greu se obtine si cat de mult costa taxele, comisioanele , spagile. Si cat de mult dureaza toate astea. Acum as vrea sa obtin autorizatie dar si amenda si demolarea debaralelor plus cat m-a costat ridicarea lor la loc este peste puterile mele financiare in aceasata viata. Ce ma sfatuiti?
Amenda a fost aplicata in urma incheierii unui proces verbal de contraventie, sa inteleg ca procesul verbal a fost intocmit numai pe baza vorbelor vecinilor? Ca un inspector nu a constatat personal ca spusele vecinilor sunt reale? In mod normal, daca exista o reclamatie in ce va priveste, trebuia sa fiti chemat la primarie cu autorizatia sau erati convocat la data ..., ora ...., la domiciliu pentru constatare!Apoi, in functie de cele constatate se aplica amenda si erati somat sa intrati in legalitate, adica ori sa scoateti autorizatie ori sa refaceti ce ati daramat. Nu cumva ati fost convocat si nu v-ati prezentat? Pentru-ca acest gest a putut fi interpretat ca si o rcunoastere a vinovatiei.Vezi L50/91, art 26:
Constituie contravenţii următoarele fapte:
f)împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului, prin interzicerea accesului organelor de control abilitate sau prin neprezentarea documentelor şi a actelor solicitate;
Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă, după cum urmează:
- de la 30.000.000 lei la 75.000.000 lei, cele de la lit. f);
Nu am fost chemat la primarie, nu am fost instiintat , nu am fost convocat. Presupun ca trebuia sa primesc ceva prin posta in sensul asta. Daca postasul insa a lasat un aviz ambiguu sa ma prezint la posta asta nu mai pot sa spun . Totusi ma intereseaza cum pot contesta aceasta amenda si mai ales daca era obligatoriu sa primesc o instiintare/convocare inainte de amenda ?
Cand si cum ati primit procesul verbal prin care a fost aplicata amenda?
Ati semnt personal procesul verbal....sau a fost incheiat in lipsa si apoi va fost comunicat?
Nu sunt multe amanunte in expunerea dvs, dar consider ca sunt sanse mari de anulare a cestui proces verbal.
Verificati daca in acest caz nu au fost incalcate dispozitiile prevazute in art 16 din OG 2/2001 - actualizata.
Parerea mea este ca puteti contesta in instanta cu sanse mari de succes acel proces verbal de sanctionare contraventionala. Inspectorul de la primarie era obligat sa vina la fata locului si sa constate demolarea debaralelor respective!B-)
Nu am semnat nimic. Nu am fost instiintat. Procesul verbal este semnat de un vecin ca martor ( cel care m-a si reclamat) Culmea ca si el are modificari in casa dar aste e alta mancare de peste. Eu intre timp am refacut peretele demolat si debaralele.