avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare debara fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare debara fara autorizatie

In apartamentul propietate personala am demolat 2 debarale din bca. Am fost amendat cu 3000 ron, vecinii stiu de ce :( . Mentionez ca nici un inspector nu a venit personal sa constate ticalosia comisa de mine. Imediat am facut debaralele la loc . Pot contesta amenda? Stiu ca trebuia sa obtin autorizatie dar si dvs stiti cat de greu se obtine si cat de mult costa taxele, comisioanele , spagile. Si cat de mult dureaza toate astea. Acum as vrea sa obtin autorizatie dar si amenda si demolarea debaralelor plus cat m-a costat ridicarea lor la loc este peste puterile mele financiare in aceasata viata. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:50, 14 Septembrie 2009
Daca ati fi fost amendat pentru demolarea debaralelor, incadrarea amenzii era alta, de la 1000Ron...de aceea cred ca nu v-ati prezentat la control(acasa sau la primarie)si atunci amenda a fost mai mare!
Dar in ce baza vi s-a adus la cunostinta ca aveti de platit aceasta amenda? Nu vi s-a remis si un exemplar al procesului verbal de contraventie? Ce scrie acolo?
Daca vi se pare un abuz si considerati ca nu au fost respectate dispozitiile art. 16 din OG 2/2001, va puteti adresa primariei...
MIHAI GRIGORE a scris:

Parerea mea este ca puteti contesta in instanta cu sanse mari de succes acel proces verbal de sanctionare contraventionala. Inspectorul de la primarie era obligat sa vina la fata locului si sa constate demolarea debaralelor respective!B-)

Si parerea mea este aceeasi doar ca trebuie sa va incadrati in termenul legal de contestare a procesului-verbal.
Mai mult ca sigur veti gasi motive pentru a face plangere. (trebuie vazut cu atentie continutul p-v)
Verificarea legalitatii si temeiniciei procesului verbal de contraventie a fost data prin lege in competenta instantei si ca o garantie contra arbitrariului.
O fapta nu se constata prin "ochiul de sticla" al vecinului ci cu propriile simturi ale agentului constatator. (ex proprii sensibus)
Si daca el o fi vazut prin zid (ori din biroul lui) ca n-aveti debara, atunci de la mine ("prin teava de net") se vede ca aveti una (pe care nu scrie ca a fost vreodata demolata ;)
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal inspectoratul in constructii and_stf and_stf Buna ziua, Sunt mostenitorul strabunicii mele a unui demisol situat in zona protejata din Bucuresti.Actele de succesiune nu sunt facute . Demisolul era ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nota de control - disciplina in constructii nexusbelf nexusbelf Buna ziua, Am efectuat o lucrare in curtea comuna imobilului in care locuiesc la sf anului 2008. Este vorba de o teava de apa de la caminul comun care merge ... (vezi toată discuția)
Desfiintare imobil construit fara autorizatie CA Camelia TUGUI CA Camelia TUGUI O constructie a fost edificata fara autorizatie si fara a respecata dispozitiile legale in vigoare. Nu s-a respectat distanta dintre proprietati, s-au ... (vezi toată discuția)