1. O suprafata de pamant care a fost cumparata de X-ulescu de la proprietar fara acte . Da , asa cum se aude . Asta s-a intamplat acum mai bine de 20 de ani .
2. In fiecare an pamantul a fost muncit de X-ulescu fara sa intampine probleme 3. X-ulescu a primit bani de la APIA pe suprafata respectiva , facand dovada la APIA cu o chitanta pe care si-a procurat-o de la primarie .
Mentiune : X-ulescu a decedat
Cum putem sa ne facem titlu de proprietate pe suprafata respectiva ?
Daca partea cealalta nu recunoaste nimic ( ca pamantul a fost platit ) cum se procedeaza ?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam ? Exista riscul de a pierde totul ? Am inteles ca nu mai are nicio valoare chitanta .
1. Foarte rau. Acum mostenitorii lui X-ulescu platesc consecintele.
2. X-ulescu trebuia sa faca cerere la Primarie pentru obtinerea unui titlu de proprietate, in baza Legii nr.18/1991. Cum nu a facut chestia asta, succesibilii nu au decat sa ia legatura cu un avocat, sa deschida un proces si sa obtina de la instanta o hotarare care sa ateste dreptul de proprietate ca urmare a unei posesii indelungate, de peste 30 de ani (uzucapiune).
Mentiunile sunt valabile numai daca zona respectiva (unde se afla terenul) a fost cooperativizata si s-au emis titluri de proprietate.
Daca in zona nu s-au eliberat titluri de proprietate, eventualii mostenitori trebuie sa dezbata succesiunea dupa X si o pot face pe baza Anexelor 1 si 2 de la Primarie. Dupa dezbaterea mostenirii, certificatul de mostenitor va fi actul de proprietate.
Evident, X-ulescu trebuie sa fi avut acel teren in rolul agricol si fiscal.
Dobandire teren
deliasfarlea
Buna ziua!
Parintii au cumparat un teren (o parte intravilan si o parte extravilan) printr-o chitanta de mana cu martori in anul 1995. Vanzator era sotia ... (vezi toată discuția)