avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Se dau :

1. O suprafata de pamant care a fost cumparata de X-ulescu de la proprietar fara acte . Da , asa cum se aude . Asta s-a intamplat acum mai bine de 20 de ani .
2. In fiecare an pamantul a fost muncit de X-ulescu fara sa intampine probleme 3. X-ulescu a primit bani de la APIA pe suprafata respectiva , facand dovada la APIA cu o chitanta pe care si-a procurat-o de la primarie .

Mentiune : X-ulescu a decedat
Cum putem sa ne facem titlu de proprietate pe suprafata respectiva ?
Daca partea cealalta nu recunoaste nimic ( ca pamantul a fost platit ) cum se procedeaza ?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam ? Exista riscul de a pierde totul ? Am inteles ca nu mai are nicio valoare chitanta .

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:08, 3 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1. Foarte rau. Acum mostenitorii lui X-ulescu platesc consecintele.
2. X-ulescu trebuia sa faca cerere la Primarie pentru obtinerea unui titlu de proprietate, in baza Legii nr.18/1991. Cum nu a facut chestia asta, succesibilii nu au decat sa ia legatura cu un avocat, sa deschida un proces si sa obtina de la instanta o hotarare care sa ateste dreptul de proprietate ca urmare a unei posesii indelungate, de peste 30 de ani (uzucapiune).
Mentiunile sunt valabile numai daca zona respectiva (unde se afla terenul) a fost cooperativizata si s-au emis titluri de proprietate.
Daca in zona nu s-au eliberat titluri de proprietate, eventualii mostenitori trebuie sa dezbata succesiunea dupa X si o pot face pe baza Anexelor 1 si 2 de la Primarie. Dupa dezbaterea mostenirii, certificatul de mostenitor va fi actul de proprietate.
Evident, X-ulescu trebuie sa fi avut acel teren in rolul agricol si fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren deliasfarlea deliasfarlea Buna ziua! Parintii au cumparat un teren (o parte intravilan si o parte extravilan) printr-o chitanta de mana cu martori in anul 1995. Vanzator era sotia ... (vezi toată discuția)
Cum pot reconstitui acte de proprietate pentru cladire si terenul parintilor decedati lumipop lumipop Buna ziua Suntem doi mostenitoti pentru o cladire si un teren , mostenire de la parinti, pentru care nu avem acte. Mentionez faptul ca a fost platit impozitul ... (vezi toată discuția)