avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire teren

Buna ziua!

Parintii au cumparat un teren (o parte intravilan si o parte extravilan) printr-o chitanta de mana cu martori in anul 1995. Vanzator era sotia proprietarului decedat,iar mostenirea nu a fost dezbatuta. Contractul de vanzare nu s-a mai incheiat in forma autentica. Acest teren fost reconstituit in baza legii 91, iar pe titlul de proprietate apar din greseala inca doi mostenitori in plus, fratii celui decedat. (la randul lor, ei au primit alte terenuri, insa au fost si ei mentionati deoarece cel decedat nu figura inscris cu rol fiscal). cum pot dobandi parintii acest teren ? terenul a fost in zona cooperativizata si nu se pot obtine de la primarie anexele 1 si 2. Uzucapiune pe vechiul Cod? multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
deliasfarlea, utilizator
Cel mai recent răspuns: deliasfarlea , utilizator 14:32, 21 Iunie 2017
Buna ziua,

Parintii dvs. ar trebui sa formuleze actiune in instanta pentru dobandirea terenului prin uzucapiune pe vechiul Cod.
Potrivit art. 1897 alin. 1 din Codul civil, justul titlu trebuie să fie un titlu translativ de proprietate.
Un înscris sub semnătură privată î nu poate constitui un just titlu, deoarece are drept efect numai naşterea unor obligaţii de a face, neputând transmite în mod valabil dreptul de proprietate.

Detalii: [ link extern ] .

M-am gandit si eu la varianta asta, insa nu permite articolul enuntat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? danieal danieal va supun atentiei urmatoarea situatie in care se afla mama mea:tatal decedat 1987, se emite titul proprietate pentru teren extravilan legea 18 ,avand inscrisi ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate ana_dark84 ana_dark84 In ce conditii poate obtine cineva titlul de proprietate? Cazul la care ma refer este urmatorul: un El casatorit cu o Ea. Casa si pamantul sunt ale familiei ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)