Bună seara. În luna iulie am depus un denunț la Direcția Generala Anticorupție iar după circa 2 săptămâni am mers la ei sa văd stadiul în care se afla și mi sa comunicat ca a fost preluat de către Direcția Națională Anticorupție și mi sa dat un nr de înregistrare și mi sa comunicat ca voi fi contactat de către cei de acolo! În luna octombrie 2016 m-am prezentat la sediul DNA unde am depus o cerere pentru care mi sa dat nr de înregistrare prin care solicitam sa mi se comunice stadiul dosarului precum și sa fiu audiat pentru a aduce completări denunțului dat și pentru a depune acte! Nu am primit niciun răspuns iar în luna decembrie 2016 am trimis prin posta cu confirmare de primire o alta cerere prin care solicitam aceleași lucruri! Nici de aceasta data nu am primit niciun răspuns iar în luna februarie 2017 am trimis iarăși o alta cerere prin posta cu confirmare de primire! Mă poate ajuta cineva cu un sfat? Angajarea unui avocat e necesar? Poate solicita direct la sursa informațiile necesare? Va multumesc
In calitate de denuntator nu aveti nevoie de avocat.
Trebuie sa intelegeti ca organul de UP nu are obligatia legala sa va comunice dvs stadiul dosarului, doar subiectii procesuali principali si partile au dreptul de a solicita aceasta informatie. Asteptati ca o sa va contacteze ei cand o sa fie necesar, nu mai insistati cu cererile.
Banuiesc ca ati formulat denuntul pentru a beneficia de dispozitiile art. 19 din Legea 682/2002.
Buna ziua
Va multumesc pentru raspuns. Da,am formulat denuntul si pentru a beneficia de dispozitiile art 19 dar si din urmatoarele motive:
1.In denunt este vorba despre o societate comerciala si o persoana iar intre timp mi-a venit o citatie de la tribunal pentru luna iunie ca societatea intra in faliment. Daca pana atunci nu ma cheama e bine ca la tribunal sa spun ce pe acea societate e un dosar pe rol la DNA?
2.Mai am inca un denunt la DNA inaintea celui de care vorbeam si prin acele adrese am solicitat ca acesta ultimul sa fie conexat la primul deoarece este vorba despre aceeasi persoana si aceeasi societate doar ca e vorba de infractiuni diferite. E posibil sa il conexeze la primul?
Multumesc
In calitate de denuntator, nu aveti dreptul la asemenea cereri, dvs ati încunostintat organul de UP despre săvârşirea unei infracţiuni, trebuie sa-i lasati sa cerceteze si daca considera necesar o sa va citeze.
va multumesc mult!!
O singura intrebare mai am! Daca dupa ce am facut denuntul sunt citat la tribunal sau la politie ce fac avand in vedere ca eu am depus denuntul inainte de inceperea cercetarilor? Anunt acolo ca este un dosar in lucru in acea cauza? Multumesc
Dosare penale
lumy40
Buna ziua. Am o mare mare problema cu cumnatul meu am peste 500 citatii in dosare civile si 8 dosare penale toate cu neinceoerea urmaririi penale dar azi am ... (vezi toată discuția)