avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cont la banca pentru o persoana cu sindromul Down
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cont la banca pentru o persoana cu sindromul Down

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati vis a vis de o problema economica. Pe scurt, am un frate geaman care are Sindromul Down. Nu are discernamant si nu poate semna deschiderea unui cont in banca. As dori sa facem un cont (nu trebuie sa aiba neaparat card) si unde toti membrii familiei sa depuna/sa transfere bani pentru cresterea lui. As dori sa avem posibilitatea ca tata si cu mine sa avem acces la bani, daca va fi vreo urgenta si va fi nevoie de retras bani.

Vreau ca acest cont sa fie pe termen lung, pentru ca vom pune bani pentru nevoile viitoare. Parintii sunt cei care au grija de el, in acest moment, dar cand ei nu vor mai fi, va intra in grija mea, iar celalalt frate mai mare ma va ajuta.

Exista vreo posibilitate de deschiderea unui astfel de cont sau pur si simplu mai usor este sa imi deschid eu cont la banca, pe numele meu si sa am card?

Imi puteti da cateva sfaturi?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:11, 3 Martie 2017
E pus sub interdictie? Daca da, poate curatorul, daca nu il puneti sub interdictie.
Sau, mai usor, cum spuneati, faceti pe numele dv. si atasati cate carduri doriti. Trebuie avut in vedere ca daca dv. veti fi vreodata executat, contul acela va putea fi poprit si el pentru datoriile dv.
Faceți cont pe numele dvs și împuterniciți părinții...sau invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer intre conturi fara notificare client danandi danandi In anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale la care am primit un card cadou. cardul l am utilizat 2luni pana am terminat platile .evident si banii ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu zozu zozu Buna ziua! Numele meu este Cristina Tudorache si am o proprire pe salariu pentru o datorie la banca. Vroiam sa va intreb, eu salariul il iau cash, dar de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , dețin un card visa euro făcut în spania , afandu-mă ... Emi Carmen Emi Carmen Bună ziua , dețin un card visa euro făcut în Spania , afandu-mă în România am folosit un ATM al băncii transilvania pentru a retrage o sumă de bani , ... (vezi toată discuția)