avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate demonstra acum acceptarea tacita a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate demonstra acum acceptarea tacita a suprafetei aflata in indiviziune

Tatal meu a decedat mai 1993.Titlu de Propr.emis nov 1994.-5 most. pe titlu in indiviziune.Ulterior a decedat si mama, 2008,atunci am obtinut si certificat de most CUM pot dovedi acceptarea tacita a suprafetei aflata in indiviziune? Terenul l-am lucrat (cota indiviza de 1/5[parcele separate]) impreuna cu mama intre 1990-2005. Ce valoare mai are C.Most. emis in 2008 pentru supraf.1/5,daca nu pot dovedi acceptarea tacita a terenului in fata instantei?
Cel mai recent răspuns: parfi63 , utilizator 07:39, 4 Martie 2017
Ati facut demersuri la obtinerea acelui titlu pe care sunteti trecut? Acte depuse etc.? Ati platit impozit, aveti vreo chitanta? Vreo dovada de plata?
Daca nu, cu martori.
Platesc impozit pe teren de atunc pana acum(sant la zi).MA intereseaza ce spune legea ,si anume ca in intervalul[ 21 mai 1993-21 mai 1994] termen legal 1 an nu am facut la notar declaratia de acceptare,oricum nu au facut-o nici altii.(Detin 1/1 masa succesorala,unic fiu).
Art 1110 Cod civil : "(2) De asemenea, pot avea valoare de acceptare tacită a moştenirii actele de dispoziţie, administrare definitivă ori folosinţă a unor bunuri din moştenire.
(3) Actele de conservare, supraveghere şi de administrare provizorie nu valorează acceptare, dacă din împrejurările în care acestea s-au efectuat nu rezultă că succesibilul şi-a însuşit prin ele calitatea de moştenitor.
(4) Sunt considerate a fi de administrare provizorie actele de natură urgentă a căror îndeplinire este necesară pentru normala punere în valoare, pe termen scurt, a bunurilor moştenirii."

Era bine daca ati pastrat chitantele in urma achitarii impozitului.
Certificatul de mostenitor dupa cine? Numai dupa mama sau dupa ambii parinti?
In certificatul de mostenitor a fost inclusa si cota din acel teren?
Cine sunt cei 5 de pe titlul din 1994? Tatal dvs si fratii lui?
Certificatul de mostenitor este act de proprietate.
Pe vechiul Cod civil (deci inainte de octombrie 2011), termenul de optiune succesorala era de 6 luni.
Pe Codul nou e un an.
Am chitante[sant la zi cu plata impozit pe 1/5 teren extravilan]Tatal meu impreuna cu 4 frati pe titlu de proprietate.Certificat de Mostenitor pe ambii parinti cu cota indiviza 1/5 titlu teren extra vilan,dar nu am declaratia de acceptare tacita a terenului la notar.CUM pot arata instantei acceptarea cotei 1/5 din teren(cu chitantele de plata impozit?) MULTUMESC mult pentru informatii!

Alte discuții în legătură

Neacceptarea succesuinii ntgheorghe ntgheorghe Mama tatalui meu a decedat in 1994. Catre 2004, tatal meu s-a adresat unui notar sa deschida succesiunea. La succesiunes bunicii puteau sa pretinda tatal meu ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)
Succesiune irinafil irinafil Succesiunea se accepta la data la care a decedat persoana sau la data depunerii cererii de succesiune la notar. (vezi toată discuția)