avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Tata a decedat in anul2004; mama in viata ;dar are ALZHEIMER, SINTEM 3FRATI, AR FI PUTUT FRATELE SA FACA TAXA DE SUCCESIUNE FARA CA NOI SA STIM?TOTI 3FRATII SINTEM IN VIATA.DORESC RASPUNS.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:26, 14 Septembrie 2009
Pantilie Nina a scris:

Tata a decedat in anul2004; mama in viata ;dar are ALZHEIMER, SINTEM 3FRATI, AR FI PUTUT FRATELE SA FACA TAXA DE SUCCESIUNE FARA CA NOI SA STIM?TOTI 3FRATII SINTEM IN VIATA.DORESC RASPUNS.

1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Nu are cum , decat in cazul in care a spus in fata notarului ca nu mai exista mostenitori. In acest caz, daca s-a intamplat asa, puteti solicita anularea certificatului de mostenitor.

3. La Camera Notarilor Publici se poate verifica daca s-a deschis sau nu susccesiunea dupa tatal dvs.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, procedati asa cum s-a spus mai sus.
Trebuie sa verificati si apoi sa reveniti aici pe forum.
Pentru mama dvs trebuie efectuata o expertiza medico-legala si in cazul in care nu are discernamant, trebuie desemnat un curator,care va semna in locul dansii certificatul de mostenitor.
verificati initial daca s-a dezbatut succesiunea dupa tatal dvs .
in caz negativ, toti fratii impreuna cu mama dvs ( dupa ce va fi desemnat un curator care sa o reprezinte ) puteti merge la notariatul in a carui raza teritoriala si-a avut ultimul domiciliu defunctul dvs tata, in vederea dezbaterii succesiunii .
nu exista un termen in acest sens , dezbaterea succesiunii fiind imprescriptibila .
de asemenea, avand in vedere ca au trecut 5 ani de la decesul tatalui dvs, veti plati impozit .

daca unul dintre fratii dvs a declarat ca este unic mostenitor, va trebui sa solicitati in instanta anularea certificatului sau de mostenitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune copii si parinte fara capacitate simoona simoona Buna ziua, mama mea a decedat acum un an jumatate si am ramas ca mostenitori eu, fratele si tatal meu. Din pacate, dupa decesul mamei, tata s-a imbolnavit ... (vezi toată discuția)
Testament olograf Danutz26 Danutz26 Buna seara!o sugestie daca vreti.Am avut in fostul proces de tagada paternitatii atasat la dosar si un testament olograf prin care ma recunostea ca fiica lui ... (vezi toată discuția)
Am drept la apartament? danielasima danielasima Tatal meu a murit in 1997 parintii mei fiind despartiti atunci eu locuiam cu mama mea. Fratele tatalui a vandut apartamentul proprietate a tatalui din deva. Eu ... (vezi toată discuția)