avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului

buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui fetitei mele pentru a putea sa plec cu ea in alta tara? cum ar fi si hotarare judecatoreasca pentru ca intreaga custodie sa o exercit eu ca mama ? noi nu am fost casatoriti legal dar fetita ii poarta numele iar eu detin o hotarare prin care trebuie sa primeasca pensie alimentara copilul din partea tatalui ceea ce nu a primit de 4 ani si mai detin o hotarare prin care domiciliul fetei este la adresa mea. este de ajuns pentru a putea pleca cu ea din tara? multumesc frumos pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:46, 4 Martie 2017
ma gandesc sa deschid un proces pentru a castiga custodia totala si pentru a putea pleca apoi cu copilul fara acorul lui. nu stie nimeni nimic de el de 4 ani si nu as avea cum sa iau legatura pentru a face o procura. deci singura solutie ramane un proces pentru custodie dar unde cu siguranta nu se va prezenta. in acest caz de neprezentare a tatalui ce se va intampla ? stiti cumva cam cat ar dura procesul in cazul in care el nu se prezinta ? multumesc
Buna ziua, important este sa fie citat, nu sa se prezinte.
Este optiunea lui daca se prezinta sau nu.
Chiar daca nu se prezinta, dar procedura cu citarea lui este indeplinita, procesul isi urmeaza cursul si nu poate dura foarte mult.
In cazul dvs. deschiderea unui proces prin care sa obtineti o autoritate parinteasca exclusiva (adica ceea ce numiti dvs.„custodie totala”) este singura modalitate prin care veti putea iesi din tara cu minora.
Dacă dovediți că nu puteți lua legătura cu el sau luați legătura foarte greu, aveți șanse la admiterea cererii privind exercitarea autorității părintești in mod exclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara,custodia copilului andreeageorgiana andreeageorgiana buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului IlieGeorgiana IlieGeorgiana Buna ziua, Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul ... (vezi toată discuția)