avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul si indemnizația pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul si indemnizația pentru copil

Bună ziua!
Conform legislației în vigoare, indemnizația pentru creșterea copilului se acorda dacă în ultimele 24 de luni, părintele a avut un venit impozabil de cel puțin 12 luni. Este necesar ca aceste 12 luni sa fie legate? Cu alte cuvinte, dacă în ultimele 24 de luni a obținut venituri impozabile 7 luni, a luat pauza 4 luni, iar apoi a obținut venituri impozabile 5 luni și a născut, dosarul pentru indemnizația pentru creșterea copilului va fi acceptat sau respins?

Mulțumesc,

Narcis
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 10:24, 5 Martie 2017
Narcis.Nicq a scris:

Bună ziua!
Conform legislației în vigoare, indemnizația pentru creșterea copilului se acorda dacă în ultimele 24 de luni,

V-ati dat raspunsul singur: în ultimele 24 de luni (cel puțin 12 luni) = 7 luni + 5 luni = 12 luni
Mentionati data nasterii si perioadele in care a obtinut acele venituri.
Venituri:
30 septembrie 2015 - 15 mai 2016
28 septembrie 2016- pana în prezent.

Data nașterii : undeva în septembrie 2017
Perioada eligibila pentru CCC : octombrie 2015 - septembrie 2017

Perioade luate in considerare :
octombrie 2015 - mai 2016 (7 luni)
septembrie 2016 - septembrie 2017 (13 luni) (cu conditia ca pana la data nasteri sa aveti calitatea de salariat)
Total 20 de luni

In aceste conditii beneficiati de indemnizatia pentru CCC
Narcis.Nicq a scris:

Venituri:
30 septembrie 2015 - 15 mai 2016
28 septembrie 2016- pana în prezent.

Data nașterii : undeva în septembrie 2017

Initial ati scris:
Cu alte cuvinte, dacă în ultimele 24 de luni a obținut venituri impozabile 7 luni, a luat pauza 4 luni, iar apoi a obținut venituri impozabile 5 luni și a născut,

Ceva e neclar: ori a mai lucrat 5 luni si apoi a nascut, ori va naste in sept. 2017 #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc edo23 edo23 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana in urmatoarea situatie beneficiaza de indemnizatie crestere copil: - data estimata a nasterii Iunie 2017 - ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil Alex04041982 Alex04041982 Am un copil de 1 an si 8 luni,sotia primește indemnizația.eu in iulie fac un an de când lucrez.întrebarea mea este daca ,după cum am înțeles.pot intra ... (vezi toată discuția)