avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune la vanzare auto ...?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune la vanzare auto ...?

Buna ziua,
Va solicit o opinie in urmatoarea speta.
O cunostinta a achizitionat recent o masina din RO din alta localitate aflata la cateva sute de km.
S-a deplasat, a vazut masina, s-a uitat la ea, la acte, i-a placut, a luat-o, a platit-o, e a lui!!
Cand a ajuns acasa, a observat ca puterea motorului mentionata in cartea masinii este inferioara celei ce era precizata in anuntul de vanzare!
Ceea ce l-a indus in eroare a fost litera "i" aplicata inteligent de vanzator in spatele masinii, o caracteristica a masinilor cu putere sporita. Aceasta litera "i" era evidentiata si in fotografiile postate de vanzator cu scopul de a insela cumparatorii potentiali.
A incercat solutionarea amiabila cu vanzatorul dar acesta :
-refuza rezilierea contractului;
-returnarea unei sume de bani astfel ca suma platita sa fie corespunzatoare puterii inferioare a masinii
Are sanse in justitie daca nu solutioneaza amiabil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sieu , utilizator 12:57, 4 Martie 2017
Eu nu vad sa aiba sanse, atata timp cat i-a dat actele, nu mi se pare ca a incercat sa ii ascunda puterea motorului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Am si eu o intrebare. In urma cu cateva luni am achizitionat prin contract de vanzare-cumparare( incheiat la o firma autorizata) o masina second hand adusa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un aututurism inmatriculat romania in luna iulie ... draghici_mariusc draghici_mariusc Am cumparat un aututurism inmatriculat Romania in luna Iulie 2020,in care, in actele masinii este trecuta o alta putere a motorului decat cea reala,fiind ... (vezi toată discuția)