avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doasr penal pt lovire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doasr penal pt lovire?

buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ochiului.in acel moment numai noi 2 eram acolo.acum,el cred ca a mers la medicul legist pt a-si scoate certificat medico-legal.precizez ca are o vanataie in zona ochiului.daca depune plangere,ce pot sa patesc in acest caz??
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 18:36, 15 Septembrie 2009
"Cine vrea sa acuze trebuie sa aiba dovezi"-"Qui accusare volunt probationes gabere debent"

In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se va stabili incdrarea juridica a faptei,incepand cu disp.18o c.pen.("loviri sau alte violente":).Tot asa de bine,daca numarul de zile de ingrijiri medicale este sub 20 cat presupune textul invocat mai sus si daca i-au fost create alte prejudicii celui lovit,dar pe care le poate dovedi se poate indrepta impotriva dvs.prin actiune civila in pretentii
Pentru inlaturarea unui lung sir de garantate situatii de disconfort,consum nervos, timp alocat studiului comportamentului uman in mediu de instanta,ar fi preferat sa desfasurati toate diligentele posibile pentru 1 intelegere amiabila cu victima
Art. 180. - Lovirea sau alte violente

Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.

cea mai buna modalitate de a evita inscrierea in cazier a unei fapte penale este impacarea partilor atunci cand legea permite, iar in cazul dvs legea va da acest oportunitate.
succes!

o amenda administrativa va poate impiedica intr-un eventual demers de a merge la o scola sau facultate despre care ati amintit mai devreme!
Inteleg, ca inca nu a depus plingerea si nici certificat medico legal nu a scos.
Virbim de eventualele consecinte in cazul in care depune plingere...
faceti tot posibilul si inpacativa...asta daca tot intentionati sa urmati o scoala de politie...in caz contrar o sanctiune, chiar si administrativa, data de procuror sau instanta , va poate afecta cariera.:)

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa si cuantumul despagubirilor care se acorda aiai aiai unui inculpat trimis in judecata pt. infractiunile de loviri si alte violente prev. de art.180 alin.2 indice1 CP (3 fapte) cu aplicarea art.33 lit.a CP ... (vezi toată discuția)