avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXECUTARE SILITA

Buna ziua! Cum se procedeaza in situatia cand,vechiul propietar nu doreste sa iasa din apartament.Mentionez ca apartamentul a fost executat silit si executorul imi spune ca trebuie noul propopietar trebuie sa gaseasca alt executor si sa inceapa demersurile aste edevarat?
Cel mai recent răspuns: radutacostel , utilizator 11:03, 4 Martie 2017
Dupa plata integrala a pretului sau a avansului si dupa expirarea termenului de 15 zile prevazut pentru o eventuala contestatie, executorul, pe baza procesului-verbal de licitatie, va intocmi actul de adjudecare.Prin intabulare, adjudecatarul dobandeste dreptul de a dispune de imobilul cumparat, potrivit regulilor de carte funciara. In cazul acesta, in functie de hotararea instantei se va proceda la evacuarea imobilului de catre fostul proprietar.
Termenul de evacuare nu este unul stabilit standard de catre lege ci este lasat la latitudinea hotararii instantei, a executorului sau a unei intelegeri amiabile intre parti. In cazul in care imobilul nu este evacuat de bunavoie in termenul stabilit, executorul ( poate fi atat cel care a inlesnit vanzarea sau un altul nou ) va evacua silit imobilul prin notificarea locatarului .
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condiţiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunţat la dreptul său de a fi notificat şi a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanţei să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu ( art. 1.040 NCPC ) .

Va multumesc inca o data pentru informatia de care aveam nevoie si pentru promtitudinea de care dati dovada .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului ... (vezi toată discuția)
Concubina nu vrea sa iasa din casa floreradiana floreradiana buna ziua. am cumparat de curand o casa, iar concubina fostului proprietar nu vrea sa iasa din ea. desi nu mai sunt impreuna de mai bine de 10 ani, ea a locuit ... (vezi toată discuția)