avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executor -nerespectare notificare creanta in carte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executor -nerespectare notificare creanta in carte funciara

Buna ziua,
In Asociatia de Proprietari de care apartin s-a instrainat un imobil, prin licitatie, de catre un executor judecatoresc ,in baza unei hotarari judecatoresti - datorii bancare, care avea datorii la asociatie de peste 2.000 ron.In acest sens, Asociatia a notat,anterior vanzarii apartamentului, aceasta creanta in cartea funciara.Ulterior, executorul a instrainat acest imobil fara a tine cont de acea mentiune in cartea funciara, proprietarul care a achizitionat apartamentul nepreluand prin contract aceasta datorie.De asemenea, executorul a inaintat o cerere catre Cartea Funciara si a radiat acea interdictie de instrainare in limita datoriei catre Asociatia de Proprietari.Ce putem face in aceasta situatie?

Va multumesc!
Executorul ce v-a spus?
Buna ziua,
Mi-a spus ca datoria bancii a avut prioritate, in dec. 2015!
Asadar, nu se ia in considerare legea speciala, cea a asociatiilor de proprietari care prevede un rang prioritar pentru asociatii in recuperarea creantei?
Puteti sa ma ajutati cu un raspuns?
aici este o scapare a legii: am mai intalnit o situatie similara.
Asociatia in cauza i-a pus in vedere noului proprietar ca ii va da adeverinta daca va vinde apartamentul in momentul in care blocul obtine banii de la vechiul proprietar.
Urmarea: noul proprietar a platit el suma respectiva!

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Executare apartament nelumihai nelumihai Un apartament din asociatia noastra a fost scos la licitatie si adjudecat. Printre creditori sunt Raifessen bank,care a acordat imprumut ptr. achizitionarea ... (vezi toată discuția)