Am o nelamurire.sunt chirias de ceva luni si in primele 3 luni nu am dus apometrele etc, doar din luna a patra .Mai tarziu am vazut cheltuielile la intretinere f mari.administratora s-a justificat ca suma reprez. cheltuielile restante recalculate cand nu s-a adus apometrele si din lunile in care Eu nu eram chirias. Ce pot face din punct de vedere legal sa nu achit ceva ce nu am consumat. Va multumesc!
Ce inseamna "ceva luni" si dupa cate luni ati vazut cheltuielile la intretinere f mari?
Cand ati inchiriat ati inregistrat undeva indexul apometrelor?
Din ce cauza nu ati predat consumul, nu ati stiut?
Discutati cu proprietarul sa ia legatura cu administratorul si sa ii justifice modalitatea de recalculare.
Ceva luni inseamna nu mai mult de jumatate de an. Nu am dus apometrele ptr ca nu am stiut eu nelocuind in Romania de mica. Am observat suma mare la intretinere din luna imediat urmatoare unde, spune administratora, a calculat diferenta contoarelor de la ultima citire pana la momentul in care le-am adus eu . Lunile in care eu am inchiriat si nu am dus apometrele plus lunile de dinainte sa fiu chirias unde nici chiriasul de dinaintea mea nu le-a dus. Pot sa ii cer justificare ,o hartie sa imi arate ce si cum s-a calculat si ptr cate luni?Legal imi poate da? E obligata de lege?
Si in lunile in care nu ati depus indexul cum s-a inregistrat in lista de plata?
Administratorul nu putea decat sa faca o regularizare dar nu putea sa nu puna cel putin un consum mediu sau un consum aprobat prin hotarare a adunarii generale ptr cei care nu depun fluturasul cu consumurile de apa 1, 2 sau mai multe luni
Solicitati in scris sa va prezinte modalitatea de calcul si regulamentul de repartizare a consumului de apa.
Discutati si cu proprietarul sa se implice in chestiune.
Pe langa tabelul cu toti locatarii/proprietarii si cat au de plata, Legea prevede sa se afiseze si Baza de calcul, din care oricine poate sa vada exact, ce, cat si de ce are suma respectiva de plata!
Incercati sa cereti si o copie a celor afisate - dar sa nu fiti singura!, ci cun martor! - iar daca refuza, e clar ca acolo nu e ceva in regula!..
Daca chiar continua sa aiba o atitudine negativa si refractara, formulati o plangere la Primarie, unde au un compartiment special care trebuie sa ii verifice, si nu strica si inca una si la Politia Economica, daca suspectati un potential furt, din calcul intentionat eronat!..
Mare atentie la formulare si termeni!.. Daca puteti, consultati si un jurist sau avocat amabil si competent!
Nu lasati asa si nu neglijati, caci asa, din "banuti cu banuti" fac astia niste bani de necrezut!
@Psihosex :
Eventual si o reclamatie la DNA, nu...?
Acum, serios, de la simplu fapt ca persoana recunoaste ca nu si-a trimis la timp indexul apometrelor timp de mai multe luni ajungeti sa-l considerati un infractor pe administrator, mi se pare cale lunga !
Lucrurile stau mult mai simplu, respectiv asa cum a indicat @cyan putin mai sus.
In ce articol scrie ca trebuie afisata baza de calcul ? Nu confundati cu afisarea detaliata a sumelor din care este compusa valoarea totala a intretinerii.
Penalitati intretinere
dm16
Buna ziua!
Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)