avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Salut. Am 17 ani si as dori sa ma angajez intr-o sala de jocuri de noroc si pariuri spotive. Stiu sa fiu un foarte bun casier, am invatat. Nu beau si nu fumez. Parintii isi pot da acordul pentru mine daca este nevoie. M-ar putea angaja? Sala se afla in satul meu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian11294 , utilizator 12:20, 5 Martie 2017
PS: Nici proprietarul nu stie daca ma poate angaja sau nu.
Da, va poate angaja faca niciun impediment.

Potrivit art.13 alin.1 C.mun., persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.

Asadar, incepând cu vârsta 16 ani persoana fizică dobândeşte capacitate deplină de a încheia un contract individual de munca fara a fi nevoie de acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali.
Da. Stiu asta. Dar ma nelinisteste chestia cu nu ai voie sa intri in sala daca nu ai 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari tineri elevi paveldaniela paveldaniela de la ce varsta se pot angaja?si care sunt conditiile (vezi toată discuția)
Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se angajeze undeva cu acordul parintilor in timpul scoli are ceva? Nicoara99 Nicoara99 Am si eu o intrebare! Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se angajeze, cu acordul parintilor, in timpul scolii are ceva? (vezi toată discuția)
Angajare minor d_roxana d_roxana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot angaja un minor (pe 01.10.2015 implineste 18 ani) ca muncitor necalificat in constructii? Cf. codul ... (vezi toată discuția)