avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... date cumparare prod.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

date cumparare prod.

Ziua buna,domnilor avocati.Ce date cu caracter personal imi pot fi cerute de vanzator,atunci cand cumpar produse electrocasnice?

Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 11:53, 14 Septembrie 2009
In conditiile in care platiti cu un card, trebuie sa prezentati Cartea de identitate insa daca platiti cash nu vi se cer date personale .
In eventualitatea in care este nevoie de un schimb al bunului in perioada de garantie va este necesar doar bonul fiscal .
Pentru factura produsului trebuie să daţi numele prenumele,cnp şi adresa.Aceste date trebuiesc completate şi pe certificatul de garanţie.Cred ,totuşi,că ar fi suficient doar numele si oraşul de domiciliu.Se pare că furtul de identitate a început şi pe la noi 'darr sperăm ca organele competente să fie vigilente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rat Mariuscaramarin Mariuscaramarin Buna ziua. Sunt foarte ingrijorat. Am fost prins de controlorii RAT fara bilet in autobuz. Nu am detinut cardul de identitate la mine si nici bani cash ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? - recuperare costuri produs Dissoni Dissoni Buna ziua, ma confrunt cu o problema, am un magazin cu haine de vanzare, a venit un domn care a cumparat produse in valoare de 1300 lei, a \"platit\" cu ... (vezi toată discuția)
Emitere bon fiscal / bon pos / factura fiscala vasy_282828 vasy_282828 Am o masina pe firma cu contract de comodat.Am efectuat la un service auto o reparatie.Mi s-a emis factura fiscala,deviz si bon POS.Factura a fost emisa ... (vezi toată discuția)