Buna ziua.
Am auzit opinia ca un lucrator desemnat din cadrul SIPP, care are cursul de evaluator (de 180 ore) trebuie sa fie abilitat de Comisia de la ITM pentru a putea face evaluari de risc in cadrul firmei.
Nu am vazut in HG 1425/2006 sa existe sintagma <Abilitarea serviciilor interne> ci numai a celor externe.
Multumesc.
Nu există o astfel de prevedere. Legislația nu prevede nici măcar faptul că trebuie să existe cursul de Evaluator pentru elabora lucrarea de evaluarea a riscurilor.
Zvonul a fost lansat, probabil, de cei care in baza Legii vechi a protectiei muncii nr. 90/ 1996 (cand s-au introdus in legislatie primele elemente legate de identificarea riscurilor profesionale) au urmat cursuri de evaluator de risc organizate de INCDPM, in urma carora se invatau diverse metode de evaluare a riscurilor profesionale la locurile de munca. Aceste cursuri nu sunt asimilate cu cele mentionate, ca obligatorii, in Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Pe site-ul Inspectiei muncii este publicat un Ghid de evaluarea a riscurilor profesionale la locurile de munca, in baza caruia, respectand toate etapele, SIPP din cadrul firmei poate evalua riscurile profesionale existente.
Pfa
tutunarudenisa
Buna ziua. Avand functia de inspector SSM, la societatea care lucrez, pot sa devin PFA, atata timp cat vechimea in munca nu-mi permite sa fiu si evaluator de ... (vezi toată discuția)