avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare program de lucru

Buna ziua,

Este normal ca angajatorul sa modifice programul lunar de lucru, dupa afisarea acestuia anterioara?

Se da situatia: lucrez in ture de tip 12/24-24/48 cu insertii de ture de 8 ore (un program extrem de amestecat si greu de prestabilit). Dupa afisarea programului lunar, am solicitat o zi libera prin concediu, aflata intre 2 libere conform programului de lucru, fara a interveni asupra desfasurarii activitatii. Managerul spitalului a aprobat cererea, insa asistenta sef a modificat programul de lucru astfel incat sa vin la munca a doua zi dupa concediu, modificand astfel si orele de noapte lucrate (in minus, evident), precum si numarul de weekenduri lucrate (de asemenea, tot in minus).
Este legal ceea ce a facut?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 7 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Astfel, Codul muncii nu solicita acordul si/sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in schimburi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Am o nedumerire. Lucrez in ture de 12 cu 48 de ani de zile. In ultima perioada, pentru a multumi pe cate cineva , sefii nostri modifica turele la ... (vezi toată discuția)
Modificare programului de lucru Mișu Radoi Mișu Radoi Sunt salariat cu CM într-o companie care își desfășoară activitatea într-un program de 12/24, 12/48, în timpul liber activez într-o alta societate cu ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)