avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier-vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier-vatamare corporala

Buna ziua .
Recunosc ca va scriu pentru a 3-a oara pentru ca de fiecare data mi-ati raspuns prompt si pertinent .Si va multumesc foarte mult !
Va rog sa cititi celelalte doua postari pt a va face o idee asupra cazului meu .
Doresc sa va intreb avand in vedere ca anul acesta 3-4 termene s-au amanat pentru citarea cetateanului din rep. Moldova :ce se intampla daca respectiva citatie nu e niciodata semnata de inculpat sau de cineva de la domiciliul sau(poate a plecat in alta tara de ex.) ? Se poate amana la nesfarsit doar din motiv ca nu primeste / semneaza citatia ?
P.S.in dec 2008 el a primit 1.5 ani cu suspendare si acum ma judec cu Asiguratorii , care au facut recurs , pt daunele materiale si morale .
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Ene Sorin , Avocat 15:31, 14 Septembrie 2009
cereti citarea sa prin publicitate internationala si atunci se va judeca in lipsa. Este obligatoriu sa fie indeplinita procedura citarii.
Da, in momentul in care instanta va constata ca citarea a fost legal indeplinita, se va putea proceda la judecarea cauzei si in lipsa.
fiind lipsa de procedura cu persoana in cauza, se va amana mereu pana cand aecasta procedura va fi indeplinita /
solutia propusa de a cere citarea respectivului printr-un cotidian de circulatie internationala, este oportuna .
Cum au spus si colegii mei mai sus citarea se face prin mica publicitate, intr-un ziar de larga raspandire pe temeiul art. 95 C.pr.civ.
Dar vreau sa va spun o capcana in dosarul dumneavoastra. Asiguratorul care v-a chemat pe dumneavoastra in proces trebuie in mod obligatoriu sa cheme in proces asiguratorul dumneavoastra(si presupun ca aveati un RCA la vremea respectiva) pt ca numai el are calitate procesuala pasiva. Aceasta solutie o gasiti undeva prin Legea 136/1995 daca nu ma inseala memoria pe art.55-58, si va rog sa mergeti cu incredere [pe ea chiar functineaza. In alta ordine de idei trebuie sa ridicati exceptia lipsei calitatii procesuale active a paratului(dumneavoastra) si instanta o va admite dars a cautati exact temeiul de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrezi un fapt notoriu? mihai.narcis.isac mihai.narcis.isac In speta, instanta mi-a solicitat sa citez societatea parata intr-un cotidian de raspandire nationala, ceea ce am si facut prin intermediul cotidianului ... (vezi toată discuția)
Nelamurire sergiulica sergiulica Buna ziua!am si eu o intrebare...am fost citat intr-un proces ca parte vatamata(in apel,intimat) si nu m-am prezentat.Acum am aflat ca procesul s-a amanat ... (vezi toată discuția)
Proces amanat din cauza viciului de procedura anna_iuly anna_iuly buna ziua, azi, tatal meu s-a prezentat la judecatorie,dupa ce procesul a fost amanat de 4 ori intrucat acum cateva luni a depus o contestatie a procesului ... (vezi toată discuția)