avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea fratelui fiind mințit la semnarea documentelor

As dori sa știu dacă de mai poate face ceva dpdv legal dacă tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea fratelui in 2014 când s-a făcut succesiunea după părinții lor.Tatal meu regreta necitind documente,mergând pe încredere.Țin să menționez că am mai avut o sora care a decedat iar tatăl meu e divorțat de mama.Eu mai am drept la casa părintească ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:04, 10 Martie 2017
Nu exista renuntare la mostenire in favoarea cuiva.
Cand cineva renunta la mostenire, partea lui revine tuturor celor care accepta mostenirea.
Renuntarea nu se face in favoarea cuiva.
Partea celui care renunta se va imparti in mod egal intre ceilalti mostenitori.
Daca prin "casa parinteasca" va referiti la casa bunicilor, la care tatal dvs a renuntat, nu, nu mai aveti nici un drept.
A nu citi ceea ce semnezi nu inseamna ca ai fost mintit, ca nu te-a inselat nimeni.
Inseamna ca nu ai stiut sa fii atent.
Ati vazutm ca si un notar confirma ce am scris eu, doarca ce a spus:
raluk0207 a scris:

Partea celui care renunta se va imparti in mod egal intre ceilalti mostenitori.

trebuie completat, pentru a fi mai clar pentru cine se va hotari sa renunte la mostenire cu:
Partea celui care renunta se va imparti in mod egal intre ceilalti mostenitori, care nu au renuntat la mostenire.
renuntarea intotdeauna se face in favoarea cuiva, insasi faptul ca parte revine la un alt mostenitor e clar redata prin cuvintele dvs , deci ESTE IN FAVOAREA ACESTUIA! Daca sunt mai multi mostenitori i n caz de succesiune, si toti renunta l apartea lor e evident ca beneficiaza singurul mostenitor care nu a renuntat l a partea lui. E foarte complicat?
Renuntarea nu se face niciodata in favoarea cuiva. Nu o sa vedeti niciodata, vreodata in viata asta declaratii de renuntare la mostenire formulate la modul "renunt in favoarea fratelui meu, Ion".
Faptul ca ramane in final un singur mostenitor este doar ca efect al renuntarii celorlalti.
Renuntarea in favorem se considera acceptare tacita a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marianalin marianalin Bună ziua, suntem patru frați,cu ambii părinți decedati fără succesiune la bunurile deținute de părinții noștri. Fratele cel mare locuiește in ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Renunțare moștenire. bună ziua! există 5 moștenitori, unul ... ANDREI ADRIANA ANDREI ADRIANA Renunțare moștenire. Bună ziua! Există 5 moștenitori, unul dorește să renunțe la moștenire. Poate renunța doar în favoarea unui singur moștenitor ... (vezi toată discuția)