avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Urmează să dezbatem succesiunea după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Urmează să dezbatem succesiunea după tatăl nostru, ...

Bună ziua,

Urmează să dezbatem succesiunea după tatăl nostru, noi fiind 3 frați (mama fiind decedată anterior și ea - toate bunurile erau pe numele tatălui).

Unul dintre frați are datorii bancare, este în executare silită, are conturi blocate, este și fără loc de muncă.

Îmi puteți transmite, vă rog, care sunt prevederile legale în situația fratelui în executare?

Masa succesorală o constituie un apartament și niște terenuri, iar o treime care îi revine lui depășește puțin valoarea datoriilor pentru care este executat.

Există vreo posibilitate legală să rămână cu ceva, fiind un iresponsabil? Poate renunța la succesiune în favoarea copiilor lui? In condițiile în care să fie o soluție legală. Reușește să își lase și copiii fără nimic din partea bunicului lor.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
SebiA, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:23, 1 Aprilie 2025
Renunțarea la o moștenire este pura si simplă. Nu "în favoarea" cuiva.
Dacă fratele renunță, moștenirea se va împărți în mod egal, între ceilalți doi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ellen_eco ellen_eco Buna ziua, as avea nevoie de o parere in legatura cu un drept de mostenire. 1. Suntem trei frati ( eu si inca doi frati). Mama traieste iar tatla a decedat in ... (vezi toată discuția)