avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si drepturile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si drepturile angajatului

Buna ziua,ma puteti ajuta cu un sfat.Lucrez intr-o firma de retail,iar ca angajat,mai exact consultant de vanzari avem o gestiune comuna.La inventare,intotdeauna ce este in minus se plateste de catre angajati,suma impartindu-se.In urma neintelegerilor care au aparut intre mine si angajator,am decis sa imi dau demisia,dar as vrea sa stiu nefiind specificat in contractul de munca aceste angajamente de plata in cazul demisiei,vreau sa imi dau demisia,iar drepturile mele sa imi revina si anume salariul,banii pe zilele de concediu,dar fara a-mi fii afectate din cauza angajamentelor.Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 7 Martie 2017
Despre ce angajamente vorbiti ?
Angajamente de plata.cele in urma inventarelor.
aceste angajamente de plata pe care le au angajatii nu sunt specificate in contractul de munca :in cazul demisiei" ce se poate intampla.Tocmai de aceea ma gandesc ca nu cumva sa mi se opreasca salariul si drepturile mele fara ca acest lucru sa fie specificat.
Angajamentele de plata nu au nicio valoare juridica, intrucat in baza lor nu se pot efectua retineri din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp s-a efectuat un inventar, s-a constatat un minus. intrebarea este cum se poate imputa acest minus avand in ... (vezi toată discuția)
Probleme de gestiune Bmarinela Bmarinela Buna ziua,lucrez la un magazin de 3 ani jumate,nu am avut probleme cu inventarele la locul de munca pana in prezent,cand s-a facut un inventar pe magazin si pe ... (vezi toată discuția)