avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria refuza sa imi dea dosarul de retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria refuza sa imi dea dosarul de retrocedare

Buna ziua,
Primaria a refuzat sa imi dea copii dupa documentele care au stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate asupra unui teren ce a apartinut unchiului meu decedat inainte de 1989, am castigat procesul si am obtinut sentinta definitiva si irevocabila in instanta prin care Primaria era obligata sa imi puna la dispozitie aceste documente, deoarece reprezinta informatii de interes public.In continuare Primaria nu doreste sa imi dea aceste acte nici prin executare silita. Prin urmare nu stiu cat teren a avut unchiul meu si nici unde a fost situat cu precizie doar stiu localitatea unde s-a aflat. Acest teren a fost retrocedat unor persoane straine de familia noastra care nu au legatura de rudenie cu unchiul meu, terenul acum se afla la acesti oameni. Pot da in judecata Primaria, deoarece desi a fost obligata sa imi puna la dispozitie actele retrocedarii acest lucru nu s-a intamplat..pot cere daune materiale de la Primarie suma de bani aferenta de 8 Ha cat stiu eu ca a detinut unchiul meu ?
Cel mai recent răspuns: Dana1313 , utilizator 08:52, 9 Martie 2017
puteti solicita instantei , in temeiul art 905 alin 2 cod proc civila, obligarea primariei sa va achite o penalitate cuprinsa intre 100 lei si 1000 lei pentru fiecare zi de intarziere, pana la indeplinirea obligatiei. Asta dupa min 10 zile de la comunicarea incheierii de incuviintare a executarii silite de catre executor
Da..acest lucru poate fi facut ...dar eu intrebam in privinta hectarelor de teren care valoreaza mult mai mult .....trebuie sa dau din nou primaria in judecata si sa cer daune materiale?...in baz carui temei de dreptpot face acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legea 165/2013 hamarsold2019 hamarsold2019 Tatal meu a decedat in 2010, unchiul meu a decedat in 2013. In anul 2001 tatal si unchiul meu in baza legii 1/2000 au cerut sa li se revendice dupa un unchi ... (vezi toată discuția)
Ingradirea restitutio in integrum reveilquidam reveilquidam Stimate Doamne si Domni, Ma numesc Marijan Baz, de aproape 10 ani locuiesc in Germania, insa rudele mele se afla la Constanta. Nu sunt (inca) membra membru ... (vezi toată discuția)