Sunt casatorit din 2005.In 2012 am inceput o afacere,in sensul caci cumpar aparatura electronica defecta de prin targuri la pret mic,o repar la un mic atelier la tara si o pun la vanzare pe diferite site-uri unde castig binisor,si in urma acestor castiguri am cumparat o masina la 3000 de euro.Mai precizez caci sunt angajat la stat si tot salariul il duceam sotiei,defapt cardul statea numai la ea.Pe 5 ianuarie 2017 sotia m-a dat afara din apartamentul unde locuiam care era pe numele mamei ei si mi-a bagat si actele de divort
Intrebarea este:la partaj voi impartii cu ea aceasta masina?se considera bun propriu?exista vre-o lege clara in privinta aceasta?
Art. 341 C.civ - Veniturile din muncă şi cele asimilate acestora
Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.