avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara ! Am o întrebare : Vreau sa divorțez și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara ! Am o întrebare : Vreau sa divorțez și am o nelămurire ...

Buna seara !
Am o întrebare : Vreau sa divorțez și am o nelămurire ! Am o sumă de bani Intr un cont bancar pe numele meu . In cazul in care va fi nevoie de partaj suma respectivă intra la bunuri comune ?
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:49, 2 Ianuarie 2022
Depinde din ce anume categorii de venituri ati pus deoparte acei bani. Dati mai multe amanunte ca sa va putem ajuta.
Buna seara !
Din veniturile mele salariale !
Da, veniturile din munca ale soțului întra la categoria de bun comun și întra la masa partajabila după desfacerea căsătoriei.
Dacă și soția dvs a economisit bani în timpul căsătoriei atunci și dvs beneficiați de economiile dânsei.
Conform art 341 C civ veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.

Asadar banii despre care vorbiti - economisiti din salariu - sunt bani comuni care vor intra la partaj.
Acei bani reprezintă bun comun al soților, care trebuie împărțiți la partaj. Cota prezumată de lege este de jumătate pentru fiecare soț, dar dacă considerați că ați avut o contribuție mai mare la dobândirea bunurilor comune puteți să cereți o cotă mai mare de 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj bunuri mobile AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna ziua. Ma aflu intr-un proces de divort si stiu ca toate bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart egal ambilor soti. Pot eu cere un % anumit din ... (vezi toată discuția)
Ce venituri ale sotilor nu intra in masa de bunuri supuse partajarii? constantmar constantmar In timpul casniciei exista venituri ale sotilor care nu intra in masa partajabila? (vezi toată discuția)
Partaj laur_bratan laur_bratan Se ia in calcul, la partaj, salariile compensatorii ori suma obtinuta prin autodisponibilizare dintr-o intreprindere? Se scade din masa partajabila ... (vezi toată discuția)