avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... furt carte identitate si certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

furt carte identitate si certificat de nastere

Unei cunostiinte i-a fost furata cartea de identitate si certificatul de nastere ,cand s-a dus la politie sa depuna plangere nu i-a fost acceptata pe motiv ca nu are act de identitate,iar cand sa dus la SPCLEP de domiciuliu i s-a spus ca nu i se poate elibera alta carte identitate caci nu are certificat de nastere.
Povestea devine si mai frumoasa s-a dus la primarie unde s-a nascut (noroc ca e aceeasi localitate)sa isi scoata certificat de nastere nou pe motiv ca vechiul i-a fost furat,aici culmea i sa spus ca nu i se poate scoate alt certificat caci nu poate prezenta carte identitate .Si uite aa se invarte intr-un cerc vicios din care nu stie ce poate sa faca ca sa iese .
Va rog frumos sa imi spune-ti ce procedura poate urma pentru a iesii din el .
Va multumesc!
Nu are niciun document in copie?
Alte documente care il pot ajuta, in cazul in care le detine, pasaport, permis de conducere, diploma de bac, legitimatie de serviciu, atestate cu poza, adeverinta de la serviciu care sa ii confirme identitatea, etc.
Permis de conducere si respectiv pasaport nu are este vorba despre un pusti de 19 ani ,culmea are copie si dupa certificat de nastere si dupa buletin (cele ce iau fost furate )dar pur si simplu nu il baga nimeni in seama nici macar cand s-a dus cu tatal sau care a sustinut ca da si declaratie notariala daca e ca e cine e .
Pe scurt este o bataie de joc fara margini si parintii acestuia sunt pur si simpu disperati aproape ca nu le vine sa creada ca este posibil ceea ce se intampla fiului lor ,ba inclusiv au patit la primarie cand dorit sa ceara certificat de nastere ei pentru el sa le spuna o "doamna" angajata acolo in un limbaj foarte trivial ca cat timp vor sa ii mai stearga partea dorsala,de parca ar fi fost vina acestuia ca a fost talharit in drumul mare in amiaza mare furandu-i buletin respectiv certificat nastere.
Daca pokitia nu i-a luat in considerare plangerea pe motiv ca nu are CI atunci sa mearga insotit de parinte sa depuna plangere la Parchet ptr talharie. Si sa anexeze copii dupa CI si cert nastere.
In plangere sa mentioneze ca politia a refuzat inregistrarea plangerii din lipsa CI si ca furtul doc nu ii permite eliberarea actelor de identitate.de catre celelalte autoritatiSPCLEP si starea civila cu toate ca a prezentat copii dupa actele furate.
La Parchet vor gasi in mod sigur oameni mai festupati la minte, nu ca in politie nu ar fi dar nu dat peste cine trebuie.
Sa ceara nr de inregistrare de la Parchet pe copia plangerii pe care o va putea prezenta la starea civila drepr dovada a recunoasterii identitatii in vederea obtinerii cert de nastere.
A terminat liceul, are diploma de bac cu poza? Sa depuna si copia diplomei sau adeverintei de urmare a liceului urmat in caz de lipsa.
I se elibereaza o carte de identitate provizorie, isi scoate apoi certificat de nastere si apoi carte de identitate.
M-am gandit si eu la varianta cu cartea provizorie dar solutia asta ar fi trebuit sa o cunoasca mult mai bine cei de la SCLEP care refuza sa ii recunoasca identitatea chiar daca persoana s-a prezentat impreuna cu unul dintre parinti. Culmea este ca a prezentat si copie dupa actul furat.
Cine stie ce interdictii exista in procedurile SCLEP in astfel de cazuri, poate trebuie sa prezinte probe ADN sau coprocultura.

Alte discuții în legătură

Pierdut acte de identiutate MadalinaElena97 MadalinaElena97 Bună ziua... Recent mi s-a furat geanta în care aveam portofelul cu certificatul de naștere.. și buletinul ( de 14 ani ) .. Și încă nu îl făcusem pe ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat ELLADEEA ELLADEEA nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de ... (vezi toată discuția)
Major fara carte de identitate claudita79 claudita79 buna ziua! am si eu o intrebare : pt un major neinregistrat cu domiciliul in domnesti care a fost la circa de politie de care apartine, i s-a intocmit un ... (vezi toată discuția)