avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... furt carte identitate si certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

furt carte identitate si certificat de nastere

Unei cunostiinte i-a fost furata cartea de identitate si certificatul de nastere ,cand s-a dus la politie sa depuna plangere nu i-a fost acceptata pe motiv ca nu are act de identitate,iar cand sa dus la SPCLEP de domiciuliu i s-a spus ca nu i se poate elibera alta carte identitate caci nu are certificat de nastere.
Povestea devine si mai frumoasa s-a dus la primarie unde s-a nascut (noroc ca e aceeasi localitate)sa isi scoata certificat de nastere nou pe motiv ca vechiul i-a fost furat,aici culmea i sa spus ca nu i se poate scoate alt certificat caci nu poate prezenta carte identitate .Si uite aa se invarte intr-un cerc vicios din care nu stie ce poate sa faca ca sa iese .
Va rog frumos sa imi spune-ti ce procedura poate urma pentru a iesii din el .
Va multumesc!
Daca SPCLEP-ul de domiciliu este acelasi cu cel de nastere, iar daca tatal copilului il insoteste la evidenta si prezinta actul prin care face si dovada adresei de domiciliu si actul sau de identitate fiind proprietarul locuintei, cei de la evidenta sunt obligati sa-i faca copilului o noua carte de identitate direct, fara a face o carte provizorie. Copilul depune cererile la evidenta atat pentru cartea de identitate cat si pentru certificatul de nastere. Repet, conditia este ca localitatea de domiciliu sa fie aceeasi cu cea de nastere a baiatului. Un act cu poza poate fi si o diploma, ori un carnet de note. Daca nu se recurge la carte provizorie pe motivul,,lipsa certificat de nastere,, chiar si ,,lipsa dovada adresa de domiciliu,,. Exista solutii. Mergeti in audienta la seful serviciului, probabil ca functionarii nu stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut acte de identiutate MadalinaElena97 MadalinaElena97 Bună ziua... Recent mi s-a furat geanta în care aveam portofelul cu certificatul de naștere.. și buletinul ( de 14 ani ) .. Și încă nu îl făcusem pe ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat ELLADEEA ELLADEEA nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de ... (vezi toată discuția)
Major fara carte de identitate claudita79 claudita79 buna ziua! am si eu o intrebare : pt un major neinregistrat cu domiciliul in domnesti care a fost la circa de politie de care apartine, i s-a intocmit un ... (vezi toată discuția)