avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdut acte de identiutate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdut acte de identiutate

Bună ziua... Recent mi s-a furat geanta în care aveam portofelul cu certificatul de naștere.. și buletinul ( de 14 ani ) .. Și încă nu îl făcusem pe cel de 18... Ce pot face ca să îmi recuperez actele... sau să fac unele noi ? Menționez că nu mai am nici un fel de document/act care dovedește că sunt eu...
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:47, 12 Mai 2015
sa va prezentati la Serviciul de Evidenta a Persoanelor unde aveti domiciliu stabil, pentru a solicita un alt act de identitate, respectiv un alt certificat de nastere
Mai intai ar trebui sa va adresati politiei pentru a sesiza furtul. Apoi le solicitati o adeverinta din care sa rezulte faptul ca v-au fost furate actele. Dupa care va prezentati la evidenta insotita de unul dintre parinti. Daca nu v-ati nascut in aceeasi localitate cu cea de domiciliu pentru inceput veti solicita si primi o carte de identitate provizorie.(acte necesare: adev.eliberata de politie, 3 fotografii tip buletin, un act cu poza-diploma de x clase-carnetul de note, certificatul de casatorie al parintilor, taxa de 6 lei, dovada adresei de domiciliu si mami sau tati cu buletinul). Dupa ce obtineti actul provizoriu solicitati certif.de nastere dupa ce-l obtineti reveniti la evidenta si solicitati de aceasta data cartea de identitate.Daca insa aveti norocul sa fiti nascuta in aceeasi localitate cu cea de domiciliu solicitati la evidenta atat actul de identitate cat si certificatul de nastere.( acte necesare: adeverinta eliberata de politie, taxa 12 lei pentru buletin + taxa 2 lei pentru certif.de nastere, certif.de casatorie al parintilor, actul pe casa, mami sau tati cu buletinul).
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin si certificat de nastere pierdut andrei1111 andrei1111 Am nevoie de ajutor si de niste sfaturi .Acum cateva zile mi sa furat portofelul in care aveam si certificatul de nastere si buletinul. Cum pot sa le refac ? ... (vezi toată discuția)
Am pierdut certificat si buletin mleca85 mleca85 Am nevoie de ajutor si de niste sfaturi. Nascut in Arad cu domiciliul in Valcea acum cateva zile mi sa furat portofelul in care aveam si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut in uk Cristina Varia Cristina Varia Buna ziua as avea o intrebare .cum pot sami fac buletinul din nou pentru .ca mi l-am pierdut aici in Marea Britanie .mai nou orasul este blackburn .am cautat ... (vezi toată discuția)