avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Daca am inceput un loc nou de munca si nu am semnat nici contract de munca,nici preaviz,daca vreau sa plec de la locul respectiv poate sa imi opreasca preaviz daca eu nu am semnat nici.un act?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 9 Martie 2017
Da, va poate opri banii daca nu aveti incheiat c.i.m.
Dacă aveți de primit o sumă de bani, neavând forme legale de angajare, vă puteți adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă. Vă ajută să puteți dovedi faptul că ați lucrat în cadrul firmei (acte, foi de prezență, martori etc.). După ce Inspectoratul va face verificările necesare, dacă va ajunge la concluzia că ați lucrat pentru respectiva societate, o va amenda și o va obliga să vă plătească drepturile salariile, contribuțiile sociale și impozitele aferente perioadei în care ați lucrat.
ITM-ul poate constata , dar nu poate obliga pe un angajator sa faca ceva... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata.
ITM poate dispune (îmi scuzați folosirea unui termen juridic nepotrivit) prin plan de măsuri, anexă la procesul verbal întocmit, aceste lucruri. În cele mai multe cazuri, angajatorul va plăti drepturile salariale în urma unui control din partea lor. Instanței de judecată vă puteți adresa în cel mai rău caz pentru a îl obliga. Îl va obliga doar în scris. În fapt îl va obliga doar un executor judecătoresc. Dar mergeți la ITM, cel mai probabil veți rezolva cu ajutorul lor.
De fapt, ITM-ul va trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului intr-un anumit termen de la data controlului ... nici executorul judecatoresc nu poate obliga.

Alte discuții în legătură

Carte de munca dasca7727 dasca7727 am si eu o problema m-am angajat la un restaurant dar nu am semnat nici un contract eu am vrut sa plec si mi s-a spus ca tb sa dau preaviz tot ce le-am dat e ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am lucrat timp de 2 săptămâni ca și barman ospătar, ... Teslaru Ruxandra-Elena Teslaru Ruxandra-Elena Bună ziua! Am lucrat timp de 2 săptămâni ca și barman ospătar, patroana localului mi a spus ca o sa fiu în perioada de proba timp de o luna, iar după 2 ... (vezi toată discuția)
Preavizul mai este valabil daca nu am semnat contractul individual de munca? Ionelap1988 Ionelap1988 Lucrez de 2 ani ca inginer, insa nu am semnat pana acum nici un contract individual de munca. Doresc sa plec din tara cat mai curand si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)