Buna ziua,
As avea si eu o intrbare, la care as fi foarte recunoscatoare daca as primi un raspuns.
Tatal meu locuieste in casa parinteasca de peste 40 de ani. La ora actuala exista un contract de vanzare cumparare intre bunica mea si tatal meu, dar si sora tatalui meu.
Inteleg ca si matusa mea, are cota parte 50%. Problema este urmatoarea: in spatele casei este un loc de aproximativ 160 m patrati.
Ce pasi trebuiesc facuti pentru a primi titlul de proprietate pentru respectivul teren din spatele casei? Mentionez faptul ca tata are cum sa dovedeasca ca nu a aveut alt domiciliu decat cel pe care il are la ora actuala.
Se imparte acest teren in doua, deoarece la casa batraneasca figureaza doi proprietari?
cine este prorpietar pe acel teren ?
daca a apartinut bunicii iar aceasta a decedat , se va face succesiunea dupa dansa , iar terenul se va imparti in cote egale intre tatal dvs si matusa dvs.
tatal dvs se poate interesa la primarie pt a afla cui apartine terenul respectiv .
daca nici un tert nu a revendicat acest teren , se poate invoca uzucapiunea d elunga durata .
dar ne dam degeaba cu presupusul, ar trebui sa reveniti cu detalii .
Inteleg deci ca bunica dvs. si-a vandut casa copiilor ei. Adica tatalui dvs. -fiu- si fiicei ei dar fara a fi trecut in acest act si suprafata de teren.
Asa stand lucrurile tind sa cred ca acest inscris a fost facut in perioada 1974 - 1989 intrucat doar in aceasta perioada transmisiunea suprafetelor de teren era prohibita de lege peste limita de 250 de metri.
In masura in care sustineti ca tatal dvs. impreuna cu sora stapanesc si folosesc in mod efectiv casa si terenul de la data incheierii actului puteti solicita la Primarie emiterea unui Ordin al Prefectului pentru aceasta suprafata de teren.
De precizat insa ca acest lucru il puteti face doar pentru acele suprafete de teren care au apartinut bunicii dvs. pana la incheierea actului si au fost atribuite in folosinta ulterior acestui moment.
De asemenea ar trebui sa mai aveti in vedere ca acest Ordin nu se emite decat in conditiile in care suprafata de teren este individualizata prin schita cadastrala, aveti declaratii din partea tuturor vecinilor ca nu au nici un litigiu cu dvs. si ca sunt de acord cu atribuirea suprafetei de teren in actuala conformatie.
Primaria va trebui de asemenea sa emita o adeverinta din care sa rezulte ca suprafata de teren nu a fost re/constituita in favoarea nici unei alte persoane si ca nu este afectata.
O mica precizare...Ordinul prefectului se emite pentru acele suprafete de teren aferente casei de locuit, aflate la data de 01.01.1990 in folosinta membrilor cooperatori. Daca terenul in cauza nu indeplineste conditia de mai sus, nu este prins in cadastrul din 1990 in folosinta persoanei respective si nici macar in registrul agricol 1988-1991, ma indoiesc sincer ca se va emite Ordinul prefectului pentru acel teren; raman doua variante: uzucapiunea de lunga durata sau cumpararea terenului de la primarie.
De precizat insa ca acest lucru il puteti face doar pentru acele suprafete de teren care au apartinut bunicii dvs. pana la incheierea actului si au fost atribuite in folosinta ulterior acestui moment.
Uzucapiune
RaresLL
Buna ziua ! Va scriam acum ceva vreme despre un proces pe care vroiam sa il incep. Am sa reiau in sperata ca va ofer cat mai multe detalii. Bunica si tatal meu ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)