avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Parcare resedinta in fata casei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Parcare resedinta in fata casei

Buna ziua,

Am solicitat ADP de Sector inchirierea unui loc de parcare de resedinta in dreptul imobilului unifamilial al carui propietar sunt.
Raspunsul dansilor a fost ca "se dau locuri de parcare numai la bloc".

Ce sanse am sa obtin acest drept in Contencios Administrativ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:05, 8 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca in localitate exista un singur bloc?
Functie de configuratia strazii exista sanse pentru acordarea unei loc de parcare de resedinta.
Inainte de a actiona in contencios administrativ solicitati un punct de vedere si politiei rutiere. Daca raspunsul va este favorabil veti avea sanse mai mari in instanta si veti demonstra primariei ca habar nu are cum sa stranga bani la bugetul local.

Art 63-OUG 195
(4) Se considera parcare stationarea vehiculelor in spatii special amenajate sau stabilite si semnalizate corespunzator.

Art 65
Cazurile si conditiile in care oprirea, stationarea sau parcarea pe drumul public este permisa se stabilesc prin regulament, in conformitate cu prevederile prezentei ordonante de urgenta.

Art 128
(1) Autoritatile administratiei publice locale au urmatoarele atributii:
d) stabilesc reglementari referitoare la regimul de acces si circulatie, stationare si parcare pentru diferite categorii de vehicule, cu avizul politiei rutiere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe ... Matyitec Matyitec Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități conf. LG.448/2006 alin.1. lit.g. cu 2000 de lei. Am ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile? si daca ar fi sansa de reusita? raull raull In data de 13. 05. 2014. Fiind stationat pe trotuar cu autoturismul firmei de curirat Politia Locala m-a oprit si mi-au facut proces verbal cu amenda de 170lei ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare hcl s4 24/2019 Adyconst Adyconst Rog un sfat. Speta: Ieri am primit o amenda prin posta de la politia locala S4. Amenda parcare in baza HCL S4 24/2019. PV de contraventie este pe numele meu, ... (vezi toată discuția)