avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amenda si recuperare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amenda si recuperare stimulent de insertie

Buna ziua,persoana respectiva a beneficiat de stimulent de insertie,avand contract de munca cu 1/2 norma la o firma de constructii.Timp de 5-6 luni nu a fost chemat la munca,neavand de lucru,si patronul ramasese dator cu salariile anterioare.
Intre timp a plecat cu contract de munca in strainatate.La dupa un an de zile agentia judeteana ptr.plati si inspectie sociala a trimis o decizie de recuperare a creantelor,si o amenda contraventionala de 500 ron,considerandu se necuvenit stimulentul de insertie de crestere a copilului.Intrebare o fii daca se poate contesta,avand in vedere faptul ca si in momentul de fata are contract de munca activ la firma respectiva. potrivit reges Multumesc ptr.raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 8 Martie 2017
Se poate contesta decizia de impunere emisa de catre AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia si stimulentul de insertie daniela106 daniela106 Buna ziua , Am nascut acum un an si am ales sa beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la un an.M-am intors la munca cu o saptamana inaintea ... (vezi toată discuția)
Plată necuvenita ajpis Neva09 Neva09 Plată necuvenita AJPIS Bună ziua! As avea nevoie de ajutor pentru situația următoare: Primesc în data de 14.05.2022, o decizie de la agenția ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie lau_ra lau_ra Buna ziua.Am citit de curant pe site, ca s-a aprobat o lege, privind acordarea stimulentului de insertie si persoanelor care au optat initial pentru concediu ... (vezi toată discuția)