avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cota 1/2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cota 1/2

Buna ziua!
Locuiesc la etajul unei case p+1 cu intrare separata in casa. Detin 1/2 din aceasta casa si teren, nu s-a reusit dezmembrarea si apartamentarea din cauza celuilalt coproprietar (lipsa de interes si bani).
Eu doresc sa încerc sa vand etajul, cota mea, si as vrea sa stiu daca pot fără acordul coproprietarului. Este aplicabil in cazul meu dreptul de preemptiune din noul cod civil art 1730? Daca da, atunci in cazul in care trec 30 de zile de la notificarea coproprietarului, acesta nu mai poate face nimic.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:29, 9 Martie 2017
Parerea mea e ca puteti vinde daca coproprietarul nu e interesat sa va cumpere partea.
Nu e interesat sa cumpere, dar nici nu vrea ca noi sa vindem. In plus, ce zice si hotaraste acum, nu e valabil si peste 2-3 luni si tot asa.
Deci ma interesează sa fiu acoperita legal.
In orice situatie nu puteti vinde pana nu aveti carte funciara individuala. Deci trebuie sa va faceti apartamentarea casei si dezmembrarea terenului prin care sa aveti stabilita si servitute de trecere, daca este posibil cu piciorul si auto. Dupa aceste operatiuni de carte funciara puteti face ce vreti cu proprietatea dumneavoastra.
Daca nu exista acordul de vointa al coproprietarilor, actiunea se rezolva pe cale judecatoreasca si puteti obtine cheltuelile de judecata.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sttela55 sttela55 tata si fratele lui au cumparat un teren de 1000 m/p , apoi l-au impartit in 500 m/p fiecare. Si-au facut casa fiecare , au decedat si ei si sotiile lor si ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren bloc dupa cumparare apartament de la dezvoltator? Cristianc1 Cristianc1 Am cumparat un apartament de la un dezvoltator imobiliar. Acum, dezvoltatorul spune ca pentru a bransa gazele si alte utilitati are nevoie de o procura (mi-a ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)