avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... revizii tehnice, revizii planificate in termen de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

revizii tehnice, revizii planificate in termen de garantie

Buna seara
Am cumparat echipamente tehnice prin fonduri europene. Produsele au un termen de garantie de 3 ani. Odata cu produsele mi-au fost livrate si instructiunile de intretinere si exploatare. In aceste instructiuni si certificatele de garantie scrie ca trebuie facute acestor echipamente revizii tehnice planificate de 2 ori pe an, care sunt foarte costisitoare. Acum furnizorul imi spune ca daca nu fac aceste revizii (cu el sau o firma agreata de el) si eu sa le platesc, pierd garantia. In contract nu scrie nimic despre aceste revizii, scrie doar ca furnizorul acorda echipamentelor o garantie de 3 ani. (punct). Nu scrie nimic despre conditiile de acordare a garantiei, instructiunile de utilizare mi-au fost date la livrarea produselor. Furnizorul spune acum ca este obligatia mea sa fac aceste revizii periodice, eu ustin ca trebuie sa faca aceste revizii pe cheltuiala lui in termenul de gantie. Cine are dreptate? Va rog a-mi spuneti daca exista vre-un act normativ care reglementeaza aceste situatii, Ce sanse am sa castig daca il actionez in instanta?
S-a mai confruntat cineva cu astfel de situatii? Va rog frumos sa-mi dati un sfat.
Va multumesc si va urez o seara buna.

Cel mai recent răspuns: dobrote46@yahoo.com , utilizator 18:48, 9 Martie 2017
In certificatul de garantie si contract furnizorul trebuia sa specifice conditiile de acordare a garantiei.
Daca garantia nu este conditionata de efectuarea reviziilor tehnice de furnizor sau firma agreata atunci nu exista motive ptr care sa refuze eventualele reparatii in garantie.
In schimb trebuie sa efectuati reviziile tehnice conform instructiunilor de utilizare pe cheltuiala dvs.. si cu firme specializate si autorizate sau acreditate, nu neaparat agreate de furnizor.
Niciun producator din lume nu plateste reviziile tehnice ptr echipamentele vandute in perioada de garantie sau post garantie.

Buna ziua. Multumesc mult pentru raspuns. Aveam nevoie de el ca sa imi conving colegii de echipa.(sper sa o pot face) Si eu cred acelas lucru. Colegii mei nu au nici pregatire tehnoca nici juridica, dar isi dau cu parerea cum ar fi bine. Multumesc inca o data , seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa fac reviziile la un service agreat de producator sau pot face aceste revizii la oricare service autorizat eventual rar? europencil europencil AM cumparat un autoturism de la un dealer autorizat. Mi s-a spus ca exista un document legislativ prin care se acorda posibilitatea de a face reviziile la ... (vezi toată discuția)
Fisa post Fodor Ecaterina Fodor Ecaterina Va rog sa-mi trimiteti un model de fisa de post mecanic agricol pe adresa de mail fodorkati@yahoo.com (vezi toată discuția)
Traduceri manuale de utilizare / instructiuni de utilizare kowalski_w kowalski_w Va salut. Exista vreo lege care prevede ca manualele de utilizare / instructiunile de utilizare / cataloage de prezentare pentru produse electronice / ... (vezi toată discuția)