avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod de calcul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod de calcul CIC

Am si eu o dilema ft mare. Am nascut pe 01.06.2009
Veniturile mele sunt urmatoarele: iunie 2009 CM lauzie - brut 5.122ron, net 4.250
mai - febr. 2009 brut - 5.500ron, net - 3856ron
ian.2009 brut - 5.000ron , net 3.549
dec.- iunie 2008: brut 3.000ron, net - 2.104

Cat voi lua in CIC?

M-am uitat prin legislatie dar nu inteleg nimic. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:37, 14 Septembrie 2009
Se ia in calcul venitul net (caci despre el este vorba cand se calculeaza indemnizatia de CIC) pe ultimele 12 luni ANTERIOARE nasterii.

Deci, din luna in care ati nascut (si pe care o considerati luna1) mergeti inapoi pana ajungeti la luna pe care o considerati 12.
In cazul dvs. luna nr. 1 este mai 2009 iar luna 12 este iunie 2008.
Suma veniturilor nete inregistrate in aceste luni impartita la 12 (adica 12 luni) si inmultita cu 85% va va da indemnizatia de CIC.

Dupa calculul meu rezulta suma de 2.387 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de maternitate Claudia Carmen Claudia Carmen Am si eu o nelamurire in legatura cu banii pe care ar fi trebuit sa-i primesc pe concediul de maternitate. In data de 01.06.2009 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal mirey08 mirey08 lucrez de 3 ani cu CM pe durata nedeterminata in domeniul vanzarilor, iar salariul meu este format din: -salariu fix + bonusari vanzari(variabile de la o luna ... (vezi toată discuția)
Recalculare cic ovidiu hofman ovidiu hofman sotia are urmatoarea situatie: a nascut in septembrie anul trecut(2008) si are: august 2007- cic pt primul copil sept -cic oct ... (vezi toată discuția)