avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura Apa Nova-asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura Apa Nova-asociatie

Buna ziua,
Rog ajutor,cum se repartizeaza pe cheltuieli factura de la Apa Nova la o asociatie de proprietari?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:52, 9 Martie 2017

Trebuie sa ne spuneti daca sunteti administrator, presedinte, proprietar.

In principiu:
- daca proprietarii nu au contori, repartzarea cheltuielii se face proportional cu nr. de persoane care locuiesc in bloc/scara;
- daca toti proprietarii au contori, administratorul se va ingriji ca toti proprietarii sa prezinte la asociatie consumul inregistrat pe fiecare apartament; acest lucru se realizeaza fie prin citirea de catre un administrator a consumurilor, ori pri prezentarea consumurilorla asociatie de catre fiecare proprietar;

In cel de al doi-lea caz, administratorul va constata o diferenta intre consumul facturat de catre furnizor si suma consumurilor constatate in apartamente - de obicei cantitatea declarata de proprietari este mai mica decat cantitatea facturata.

As. prop. este nevoita sa achite cantitatea facturata, indiferent ce declara proprietarii. In acest sens, la nivelul as. prop. se intocmeste un regulament privind repartizare pe proprietari a diferentelor constatate.
De obicei, diferentele se repartizeaza proprietarilor dupa:
- nr. de persoane din apartament;
- dupa cantitatea consumata;
- dupa suprafata utila a locuintei;
- o metoda combinata intre cele de mai sus.

Mai precis, ce va intereseaza? Stati de putin timp la bloc? Chiar nu ati mai auzit de aceste lucruri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)