avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare COR - Experienta vs. studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare COR - Experienta vs. studii

Buna ziua,

Lucrez in domeniul resurselor umane si am o dificultate in legatura cu incadrarea COR. Am un caz concret: Vrem sa angajam o persoana care in urma interviului de angajare dovedeste ca are experienta in munca de peste 10 ani, abilitati tehnice si sociale potrivite unei incadrari ce necesita studii superioare (facultate/master), insa persoana in cauza are doar diploma de BAC. Poate sa fie incadrata potrivit experientei fara sa aiba diploma de studii superioare? Sau este nevoie sa fie incadrat doar in baza studiilor, omitand experienta acumulata in cei 10 ani?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 9 Martie 2017
Cred ca o sa primiti un raspuns concret daca scrieti si despre ce functie este vorba.
De exemplu, nu puteti angaja pe functia de economist, o persoana care are doar liceul economic+ 10 ani experienta in domeniu etc..
Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.

Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.

Lipsa studiilor necesare pentru ocuparea unui post duce la nulitatea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! cum pot face incadrarea unui angajat in functia de manager ... Emilian101101 Emilian101101 Bună! Cum pot face incadrarea unui angajat in functia de manager (domeniu call-center/BPO) cand persoana in cauza nu are studii superioare, nu a absolvit ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma italia violeta54 violeta54 Buna ziua Vreau sa angajez pe cineva care are studii liceale terminate in Italia. Sudiile din Italia pot fi echivalate in Romania? (vezi toată discuția)
Incadrare pe post nod nod Pentru ocuparea unui post de \\"analist / cod COR 251201\\" (domeniu IT), conform COR sunt necesare studii superioare. Daca persoana respectiva are studii ... (vezi toată discuția)