Va descriu urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat:
- proprietarul unui apartament il inchiriaza unei SC, in baza unui contract de inchiriere inregistrat la Adm.Financiara; desigur ca proprietarul plateste un impozit calculat conform acestui contract.
- in apartamentul care face obiectul contractului trebuie refacuta instalatia de incalzire, prin montarea unei centrale proprii de apartament
- proprietarul doreste sa faca aceasta investitie din chiria obtinuta
- intrebare: in acest caz (in care proprietarul practic reinvesteste venitul obtinut din inchiriere), va beneficia de o reducere a impozitului pe avest tip de venit ?
Nu se aplica prevederea legala in cazul dvs, pentru ca nu desfasurati activitatea de inchiriere ca o activitatea comerciala. Este inregistrat la administratia financiara doar contractul intrucat realizati un venit ca persoana fizica neautorizata. Trebuie sa desfasurati activitatea comerciala de inchiriere sub o forma autorizata pentru a beneficia si de alte prevederi legale cum este cea la care ati facut referire.
Impozit subinchiriere
mih.72
Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: am primit doua apartamente pentru o perioada de 48 luni prin contract de comodat; doresc sa ... (vezi toată discuția)