avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... chirie - se poate reinvesti venitul si reduce ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

chirie - se poate reinvesti venitul si reduce impozitul?

Va descriu urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat:
- proprietarul unui apartament il inchiriaza unei SC, in baza unui contract de inchiriere inregistrat la Adm.Financiara; desigur ca proprietarul plateste un impozit calculat conform acestui contract.
- in apartamentul care face obiectul contractului trebuie refacuta instalatia de incalzire, prin montarea unei centrale proprii de apartament
- proprietarul doreste sa faca aceasta investitie din chiria obtinuta
- intrebare: in acest caz (in care proprietarul practic reinvesteste venitul obtinut din inchiriere), va beneficia de o reducere a impozitului pe avest tip de venit ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: justme64 , utilizator 17:13, 14 Septembrie 2009
Nu se aplica prevederea legala in cazul dvs, pentru ca nu desfasurati activitatea de inchiriere ca o activitatea comerciala. Este inregistrat la administratia financiara doar contractul intrucat realizati un venit ca persoana fizica neautorizata. Trebuie sa desfasurati activitatea comerciala de inchiriere sub o forma autorizata pentru a beneficia si de alte prevederi legale cum este cea la care ati facut referire.
am inteles, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de subanchiriere intre doua firme ataela1 ataela1 Buna ziua, Proprietarul unui apartament inchiriaza apartamentul unei firme.Dupa un timp chiriasul face contract de subanchiriere cu o alta firma ,pentru a ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)
Impozit subinchiriere mih.72 mih.72 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: am primit doua apartamente pentru o perioada de 48 luni prin contract de comodat; doresc sa ... (vezi toată discuția)