avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz testare ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz testare ADN

Bună seara asta dori sa știu ca mama pot refuza restul adn asupra copilului?nu sunt căsătorită și presupusul tata e italian,am avut o aventura și eu am hotărât sa cresc singura copilul...ma poate obliga sa fac testul?trebuie sa vina în România dacă e asa nu. Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:53, 10 Martie 2017
Da, tatal trebuie sa vina in Romania pentru testul ADN.
Nu puteti refuza testul ADN.
Pot exista insa variante ca sa nu reuseasca sa se judece cum ar vrea el.
Daca va da in judecata, legea va da dreptul de a angaja avocat si acesta poate sa il plimbe mult timp daca stie cum sa procedeze si sa ii faca tot felul de probleme.Este insa indicat sa discutati cu avocatul cum va intelegeti la amanari ca sa nu aveti surpriza ca propriul avocat il ajuta sa se finalizeze procesul cat mai repede ca asa ar avea interesul.

Avocatul se poate angaja sa va apere si sa se judece rapid procesul sau sa tot amane si sa ii incurce pe toti cand se asteapta mai putin...evident mai putin pe dvs...
În urmă unui eventual proces,ținând cont că el acum este condamnat în arest domiciliar pentru violenta in familie din fosta relație din care are un copil de care nu s-a ocupat si are dosar penal ,legea nostra de partea cui ar sta?în sensul ca chiar ar putea sa ii dea copilul ?.i-am spus că nu știu dacă e copilul lui sa ma lase în pace și acum amenință că o să meargă pana în pânzele albe.
Mulțumesc de răspuns
Deocamdata nu il luati in seama. Daca va da in judecata, vedeti pt ce. Daca actiunea e de stabilire de paternitate, solicitati prin intampinare respingerea cererii pt ca nu are calitate procesuala pt asta.
Daca isi va recunoaste copilul, va veti judeca apoi pt a se stabili locuinta copilului , pensie de intretinere, program de vizita... Autoritatea parinteasca o veti exercita in comun, cam asa se decide in mai toate cazurile, oricat v-ati chinui sa nu.
Avocat v-ar trebui daca nu va descurcati sa depuneti intampinari, sa va aparati, etc. In niciun caz unul
care sa il plimbe mult timp daca stie cum sa procedeze si sa ii faca tot felul de probleme.
Nu aici va e interesul..
Interesul la amânări exista pentru ca un proces se poate pierde din acest motiv.
Dacă el nu va reuși sa facă testul ADN șansele lui sunt reduse.
Sunt tehnici și strategii avocatiale de care se poate uza.

Un proces nu se câștigă mereu de cine are dreptate din varii motive.
Din păcate multi nu înțeleg acest lucru...

Foarte importanta este întâmpinarea în caz de proces.
În funcție de întâmpinare puteți câștiga sau pierde procesul.Nu ma refer la faptul ca nu ar avea dreptate ci la faptul ca nu contează acest lucru.

Dacă este în arest la.domiciliu puteți sta liniștită deocamdată.
Dacă va ajunge la închisoare va avea probleme.

Italienii sunt în general luptători în astfel de cazuri dar e posibil sa ii treacă dacă are tot felul de probleme în prezent.
Copilul nu cred ca îl va putea obține dar ar putea obține program de vizita dacă se va dovedi ca este tatăl...
Cea mai mare problema a lui aceasta ar fi...si daca nu este tata nu are nici program de vizita...

Nu mai vorbesc de faptul ca va trebui sa cereți acordul tatălui pentru a ieși din tara și alte aspecte la care va avea dreptul în calitate de tata.

Dacă va judecați în 2 termen și pierdeți încercați sa înțelegeți ca va avea deplinătatea drepturilor de părinte.
Dar poate ca asa e corect dacă este tata...cum observ ca este opinia contrara cu privire la durata judecății...
Eu nu contest ca asa ar fi drept ci ca mama nu ar avea acest interes.
E atât de simplu de înțeles dar...observ ca nu se înțelege...
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ținând cont ca el are un copil pentru care nu a platit nimic,în fata caruia era sa bata asistenta sociala prin care aveau intalnirea,un om cu caracter violent care a fost condamnat pt violente în familie??aceste persoane nu merita drepturi asupra unor suflete inocente,Din păcate nu toți bărbații merită să fie tați! Eu iubesc acest copil ca pe aerul pe care îl respir și o sa fac tot ce îmi sta în putere pentru a-l proteja,cai cinstite și necinstite in cazul unui proces dacă e nevoie.....si orice mama din lumea astea ar face la fel.

Alte discuții în legătură

Bună seara... am un băiat de 8 ani. tatăl acestuia m-a dat ... Anamaria99. Anamaria99. Bună seara... Am un băiat de 8 ani. Tatăl acestuia ma dat in judecata pt drept de vizita si luare la domiciliu acestuia în week-end-uri si vacante. Țin sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)